18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Campion la scufundări

Un bulgar a reuşit să reziste peste două zile sub apă, intrând astfel în Cartea Recordurilor. Datorită celor 50 de ore şi două minute petrecute sub apă, Ivan Jelesarov a stabilit un nou record mondial. Bulgarul a ieşit la suprafaţă după mai bine de două zile petrecute la opt metri adâncime. El a fost asistat în demersul său de nouă persoane, care îi asigurau oxigenul şi hrana prin intermediul unui tub din plastic şi încercau să îl menţină treaz. Ivan, de profesie instructor de scufundări, a doborât astfel recordul precedent, stabilit de britanicul Will Goodman, care a petrecut 49 de ore, 9 minute şi 17 secunde într-o cuşcă metalică amplasată în apele indoneziene.

Hugh Grant, înnebunit după fast-food

Starul britanic Hugh Grant a recunoscut că nu este pretenţios la mâncare, iar atunci când iese în oraş preferă mâncarea tip fast-food. „Nu îmi plac mesele fastuoase. Urăsc serviciile simandicoase. Te aşază, îţi pun un şervet pe genunchi şi peste tot este un personal foarte atent. Dar mie nu îmi pasă. Îmi place ca mâncarea să fie adusă foarte repede“, a mărturisit starul.

Cel mai mare desen din lume măsoară 14 kilometri pătraţi

Un artist american a reuşit să intre în Cartea Recordurilor, realizând cel mai mare desen din lume. Artistul Jim Denevan şi echipa sa şi-au amplasat opera pe suprafaţa îngheţată a lacului Baikal, din Siberia, cel mai vechi, mai larg şi mai adânc lac din întreaga lume. Denevan a început lucrarea încă din luna martie. Desenul reprezintă o curbă matematică Fibonacci, care conţine peste 1.000 de cercuri separate. Din echipa sa au făcut parte alţi opt artişti, printre care un fotograf şi o producătoare de film, ambii urmând să lanseze lucrări despre această experienţă în Siberia. Artistul american nu este la prima experienţă de acest gen. În 2009, el a intrat în Cartea Recordurilor pentru desenul din deşertul Nevada, care cuprindea peste 1.000 de linii trasate pe nisip.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS