22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPetreceri în surdină

Petreceri în surdină

Petreceri până în zori, fără vecinii certăreţi deranjaţi de muzica prea tare. Aceasta este noua găselniţă a londonezilor, cunoscuţi pentru pasiunea lor pentru distracţii, care acum îşi pot face de cap cât vor, graţie căştilor personale.

O nouă tendinţă este pe val printre amatorii de distracţii din Londra, ea fiind atât pe placul adulţilor, cât şi al adolescenţilor. Este vorba de „petrecerile private silenţioase“, unde invitaţii îşi pot face de cap până dimineaţa, fără ca vecinii să audă cel mai mic zgomot. Totul, datorită unei perechi de căşti purtate de fiecare petrecăreţ, care redau muzica la volum maxim doar pentru urechile dansatorilor. În afara absenţei zgomotului din sală, altă particularitate a acestui tip de petrecere constă în faptul că fiecare invitat poate asculta muzica preferată, de la tehno la dance, de la house la hituri clasice, petrecerile silenţioase fiind astfel un simbol al libertăţii şi nonconformismului.

„Silent Disco“ – un alt fel de distracţie

În realitate, acest curent, denumit generic „Silent Disco“, a fost experimentat pentru prima dată în urmă cu câţiva ani, la nişte concerte rock în aer liber precum Festivalul de la Glastonbury din 2005. În ultimele luni însă, curentul şi-a făcut simţită prezenţa şi la petrecerile private. Britanicii care doresc să fie în pas cu cele mai noi tendinţe apelează la serviciile unei agenţii specializate în astfel de petreceri pentru a-şi sărbători aşa cum se cuvine ziua de naştere sau chiar nunta. Fenomenul a devenit atât de popular, încât „Headphone Disco“, una dintre principalele agenţii care organizează astfel de petreceri, şi-a deschis sucursale şi în Germania, Irlanda, chiar şi în Africa. În plus, se află în tratative cu British Council – instituţia guvernamentală a Regatului Unit care reprezintă cultura britanică în toată lumea – pentru a promova imaginea Marii Britanii prin intermediul „Silent Disco“. Graham Ferguson, directorul agenţiei, afirmă că în mai puţin de doi ani, compania sa şi-a dublat încasările, iar în ultimul an a organizat în jur de 300 de petreceri private în Anglia şi Irlanda. „Deja a devenit un fenomen global şi este şi foarte distractiv“, a declarat Ferguson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU