22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinO iubire... la apus

O iubire… la apus

Soarele care se apropie încet de linia orizontului într-o mare de roşu şi de auriu, cerul încă albastru, însă cu nuanţe roşiatice şi cu reflexe delicate… ce poate fi mai romantic decât un apus de soare, pe care să îl admiri alături de persoana dragă? Apusurile din timpul verii sunt momente care nu trebuie ratate, mai ales atunci când avem ocazia să savurăm aceste clipe într-un scenariu de vis, cum ar fi templele şi construcţiile seculare, cum sunt piramidele, sau pe stâncile unei insule greceşti.

Membrii comunităţii de internauţi care frecventează site-ul www.TripAdvisor.it şi-au unit forţele şi au pus la punct un clasament al locurilor ideale unde pot fi admirate cele mai romantice apusuri din lume. Preferatul tuturor este „made in Grecia“, mai precis în staţiunea Oia sau Ia, aşa cum pronunţă localnicii. Situată în nordul Insulei Santorini, aceasta este recunoscută ca un loc liniştit, cu apusuri de soare fantastice, fiind considerată pe drept cuvânt, cel mai frumos şi mai pitoresc loc de pe insulă. Casele albe, bisericuţele albastre, verandele scăldate de soare şi străduţele ce se străbat numai la picior au transformat staţiunea într-unul dintre cele mai romantice locuri de pe Bătrânul Continent, şi nu numai, un rol determinant avându-l şi  spectaculoasele privelişti oferite de apusul soarelui dincolo de Insula Thirassia. Locul doi în clasament este ocupat de Taj Mahal, India. Turiştii ar băga mâna în foc că acest templu, care aminteşte lumii de bogata civilizaţie a acestei ţări fascinante, este cel mai faimos monument din India. El este amplasat pe malul râului Yamuna şi a fost construit de împăratul Shah Jahan, în memoria celei de-a doua soţii, Mumtaz Mahal. Proiectat de arhitectul iranian Ustad Isa, Taj Mahal-ul a devenit de-a lungul timpului „simbolul dragostei eterne“, astfel că apusul în aceste locuri rămâne pentru totdeauna în memoria amorezilor. Locul trei în clasament este ocupat de celebrele piramide egiptene. Situate în Giza, o suburbie a oraşului Cairo, piramidele lui Kheops, Kefren şi Mikerinos sunt printre cele mai populare destinaţii turistice din lume. Norocoşii care au ocazia să ajungă pe  o platformă mai înaltă, lângă piramide, atunci când soarele se pregăteşte să apună, pot avea o panoramă excelentă asupra complexului din Giza, asupra celor trei piramide, dar şi a celor şase „sateliţi“ mai mici, construiţi de faraoni pentru neveste şi copii.

Când soarele apune

Poziţia a patra în clasament este ocupată de Insulele Maldive, cea mai strălucitoare perlă a Oceanului Indian, situată la nivelul Ecuatorului, la sud-vest de Sri Lanka.
Soarele generos, plajele cu nisip alb şi fin, lagunele albastre cristaline, grădinile subacvatice de corali multicolori, toate formează o combinaţie naturală perfectă, care face din Insulele Maldive locul cel mai potrivit pentru o vacanţă de vis alături de persoana iubită. Urmează în clasament oraşul Marrakech, din Maroc, cunoscut şi sub numele de „Oraşul roşu“. El oferă la apus un moment romantic aproape mistic, într-un cadru unic de parfum şi culoare. În ciuda faptului că, la prima vedere, Marocul este o ţară săracă, o vizită în Marrakech dovedeşte opusul. Simplitatea şi bunul-gust, ospitalitatea marocanilor ne fac să credem că am pătruns într-un tărâm de basm autentic.
Pe locul şase în clasament figurează metropola australiană Sydney. Chiar şi în timpul iernii, plajele din Sydney, cu întinderile nesfârşite de nisip alb, au un farmec aparte, mai ales la apus. Alt apus spectaculos poate fi savurat din centrul oraşului, admirând reflexele în apă ale Portului din Sydney şi ale clădirii Operei, scăldate în luminile calde ale soarelui aflat pe „picior de plecare“. Locurile următoare în clasament sunt ocupate de două peisaje pitoreşti din Italia: Isola Bella, Taormina, Sicilia, care la apus oferă un tablou ce îţi taie respiraţia, şi Via dell'amore, Cinque Terre, un loc de o frumuseţe incredibilă, perfect pentru o vacanţă romantică. Ultimele două poziţii în clasament revin Marelui Canion din Arizona, SUA, unde apusul este un moment de o frumuseţe uimitoare, şi Central Park, din New York, Statele Unite, care, datorită arhitecturii peisagistice unice, oferă privitorilor apusuri spectaculoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS