19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumoasă în prag de sărbătoare

Frumoasă în prag de sărbătoare

Atenţia doamnelor şi domnişoarelor în prag de Sărbători se împarte între cumpărarea cadourilor pentru cei dragi, prepararea reţetelor culinare, dar şi propria imagine. Un păr strălucitor şi o piele mătăsoasă pot fi uşor dobândite cu câteva sfaturi venite din partea specialiştilor.

V-aţi dori un păr strălucitor şi mătăsos, care să sclipească în lumina lumânărilor? O mască dintr-o cană de făină, o jumătate de cană de făină de orz, amestecată cu una de apă distilată şi o lingură de oţet de mere vă poate da strălucirea la care visaţi. Pasta rezultată se aplică pe părul uscat, astfel încât să acopere firele pe toată lungimea lor, după care se va masa uşor. Părul se va strânge spre creştet. El va trebui acoperit cu o pungă de plastic, iar amestecul se va lăsa să acţioneze 20-30 de minute, după care se va clăti cu apă călduţă, mai mult rece, întrucât cea caldă lipeşte pasta de păr. După toată această operaţiune, vă veţi putea spăla normal. Pentru strălucire puteţi apela, de asemenea, la ajutorul cafelei. Tot ce trebuie să faceţi este să preparaţi o cafea foarte tare. După ce s-a răcit, ea se va aplica pe părul uscat şi se va lăsa să acţioneze 20 de minute, după care se va clăti cu apă călduţă. Tratamentul este ideal pentru doamnele şi domnişoarele care au părul roşcat, negru sau brun, nefiind recomandat celor blonde.

Dacă părul dumneavoastră este uscat, puteţi apela la balsamul cu miere. Într-o jumătate de cană cu miere se pun două-opt linguriţe de ulei de măsline până la omogenizare. Pasta rezultată se va aplica prin masaj pe toată suprafaţa părului, care va fi acoperit cu o pungă de plastic, iar balsamul va fi lăsat să acţioneze 30 de minute, după care podoaba capilară se va şampona şi clăti. Dacă, pe lângă aspectul de uscăciune, părul suferă şi de o uşoară degradare, puteţi apela la portocale. Sucul de la o portocală se amestecă bine cu aceeaşi cantitate de apă şi o lingură de miere. Pasta rezultată se va aplica pe părul umed, proaspăt spălat şi se va lăsa să acţioneze timp de zece minute, după care se va clăti.

În toată această goană a Sărbătorilor, nopţi pierdute în care acordaţi o atenţie deosebită pregătirilor culinare, şi frumuseţea ochilor, limpezimea lor sunt puse la grea încercare. Dacă tenul poate fi revigorat mai uşor, cu ajutorul măştilor şi al cremelor, îngrijirea ochilor (cearcăne, ochi roşii, umflaţi) se face mai greu. În plus, pielea din jurul lor este deosebit de sensibilă şi iritabilă. Înainte de a recurge la loţiuni şi creme specifice, de ajutor vă pot fi ceaiurile de plante, mai ales cel de pătrunjel. De asemenea, veţi scăpa de roşeaţa ochilor şi senzaţia de usturime cu ajutorul ceaiului din anason, muşeţel şi mentă.

 

Relaxare şi frumuseţe

 

Şi dacă aceste probleme au fost rezolvate, puteţi continua şedinţa de înfrumuseţare cu o baie, în urma căreia să vă recăpătaţi aspectul mătăsos al pielii, dar şi să vă relaxaţi. Puteţi opta pentru o baie cu miere şi lapte. Amestecaţi două-trei picături de ulei de lavandă cu o lingură de miere şi dizolvaţi-le într-o cană de lapte fierbinte. După omogenizarea ingredientelor, turnaţi amestecul în apa de baie. După un astfel de răsfăţ, pielea va deveni mătăsoasă. Dacă, în schimb, vă doriţi o baie relaxantă, puneţi într-o sticlă cu dop o ceaşcă de ulei pentru masaj, 100 g de miere, o jumătate de cană cu săpun lichid, o jumătate de cană cu praf de vanilie. Turnaţi un sfert din conţinutul sticlei sub jetul de apă de la cadă. După o astfel de baie, doamnele şi domnişoarele vor ieşi din cadă relaxate şi parfumate. O atenţie deosebită trebuie acordată şi picioarelor, în special tălpilor, obosite după incursiunile printre rafturile magazinelor în căutarea cadourilor ideale. După baie, specialiştii vă sfătuiesc să vă exfoliaţi călcâiele cu piatra ponce sau cu o pilă specială. După aceea puteţi să le masaţi cu o cremă pe care o puteţi prepara în casă, care are la bază o banană, miere şi margarină. Înainte de a intra în cadă, amestecaţi într-un blender o banană, o lingură de miere, sucul de la o lămâie şi două linguri de margarină.

Amestecul rezultat se va aplica în strat gros pe tălpi şi pe tălpile picioarelor, masaţi uşor, apoi luaţi şosete groase, pe care este indicat să le păstraţi şi peste noapte. Dimineaţa, după scoaterea lor, trebuie să vă spălaţi cu apă caldă. Picioarele vor deveni în urma acestui tratament moi şi catifelate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS