16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea pielii după plajă

Îngrijirea pielii după plajă

Pielea are nevoie de îngrijire nu numai cât timp vă expuneţi la soare, ci şi după plajă, pentru a avea un bronz frumos şi sănătos.

 

Aşteptaţi cu nerăbdare să plecaţi în concediu la mare. Numai că, înainte de a vă face bagajele şi de a face plajă pe malul mării, n-ar fi rău să cereţi sfatul unui specialist, care vă va ajuta să obţineţi un bronz frumos şi sănătos.

Primul pas este să vă curăţaţi cu atenţie pielea cu un produs cu Ph neutru. Specialiştii nu recomandă să folosiţi imediat după plajă loţiuni abrazive sau exfoliante, căci pielea este mai sensibilă, iritându-se mult mai uşor. Tratamentul recomandat constă în hidratare. Aşa că trebuie să aveţi neapărat o loţiuni de corp specială „after sun“, dar şi una nutritivă. Loţiunea cea mai recomandată este cea grasă. Chiar dacă vara pielea are tendinţa de a se îngrăşa din cauza transpiraţiei şi a impurităţilor, loţiunea de după plajă trebuie să aibă un conţinut ridicat de grăsimi, dar şi aloe vera, acesta din urmă având un puternic efect de calmare a pielii sensibile. Nu este recomandată utilizarea parfumurilor sau a deodorantelor cu alcool după ce v-aţi petrecut o zi pe plajă.

 

Soluţii pentru situaţii neplăcute

 

Şi dacă dorinţa dumneavoastră de a vă răsfăţa sub razele soarelui lasă urme vizibile şi, în acelaşi timp, neplăcute pe corp, nu renunţaţi la curăţarea şi hidratarea pielii. Puteţi aplica o loţiune cu ulei de soc, levănţică sau mentă, care calmează arsurile şi înlătură senzaţia de căldură. Tratamentul cu iaurt, vechi de pe vremea bunicii, este cunoscut pentru efectele sale. Dacă pielea vi s-a ars în unele locuri, întindeţi uşor iaurtul, în mod uniform, pe zonele cu probleme şi aşteptaţi să se usuce, după care clătiţi bine cu apă călduţă. Acest tratament naturist poate fi repetat la nevoie. Şi crema cu extract de gălbenele are proprietăţi cicatrizante şi antiinflamatoare, menite să calmeze usturimea şi durerile. Crema trebuie aplicată în cantitate suficientă, masându-se uşor până unguentul pătrunde în piele. Şi loţiunea cu extract de aloe vera este benefică, ea având rolul de a calma usturimea şi senzaţia de disconfort termic. Şi ochii pot fi afectaţi de expunerea prelungită la soare.

Pentru ochii obosiţi, ideale sunt feliile de castravete. La fel de bune sunt şi pliculeţele reci de ceai verde sau ceai de albăstrele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS