22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretul măştilor faciale

Secretul măştilor faciale

Fie că este vorba de un ten gras, mixt sau uscat, pielea feţei are nevoie de puţin ajutor din când în când.

 

Fiecare doamnă sau domnişoară visează să aibă un ten luminos şi sănătos, numai că drumul până acolo este destul de greu. În ajutor le vin măştile de faţă, care le hidratează suficient tenul, menţinându-l curat şi aspectuos. „Pierderea cea mai mare de apă are loc în timpul nopţii, de aceea este foarte important să ajutăm tenul cu măştile cosmetice“, a precizat Flori Băloi, cosmeticiană. Şi pentru că fiecare tip de ten ridică probleme, şi tratamentele diferă.

Măşti pentru un ten gras

Tenul gras este considerat cel mai dificil. Se naşte o întrebare firească: de unde vin problemele? „În fiecare noapte, glandele sebacee primesc un mesaj celular care declanşează producţia de sebum, care ajunge la nivelul porilor pentru a se elibera, conducând implicit la dilatarea în timp a acestora. Porii devin vizibili, apar coşurile, punctele negre, microchisturile. Şi aici intervine cosmeticianul, căci împotriva imperfecţiunilor există un singur remediu: un program consecvent de îngrijire folosind produse adecvate“, a precizat Flori Băloi.

Pentru tratarea tenului gras există mai multe măşti, chiar şi naturiste. Mierea, în combinaţie cu o linguriţă de smântână sau iaurt gras, plus cinci picături de lămâie reprezintă ingredientele care formează una dintre măştile potrivite acestui tip de ten. Este nevoie de aplicarea ei cel puţin de două ori pe săptămână, timp de 20 de minute. După aceea trebuie clătită faţa cu apă călduţă. De asemenea, se poate opta şi pentru alte măşti. „Veţi avea nevoie de un castravete crud, de o linguriţă de cremă nutritivă şi jumătate de linguriţă de miere de albine. Castravetele se spală şi se dă pe răzătoarea mică. Pasta obţinută se amestecă bine cu crema şi mierea. Masca astfel rezultată se aplică pe faţă şi pe gât în strat gros. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute, apoi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Această mască ajută tenurile încărcate şi pătate, asigurându-le tonifierea şi curăţarea“, a completat Flori Băloi.

La fel de bună este şi masca pe bază de tărâţe. Se vor amesteca două linguri de tărâţe de grâu cu una de drojdie de bere, care conţine un procent ridicat de vitamina B, o linguriţă de suc de lămâie şi o lingură de apă. „Faţa se va masa cu această compoziţie, în special în zona nasului şi a bărbiei, evitând ochii. Masca se va lăsa să acţioneze timp de 15-20 de minute, după care se va clăti cu apă călduţă“, a adăugat cosmeticiana.

Tratamente pentru un ten uscat

Dacă pentru tratarea tenului gras există metode uşor de aplicat acasă, lucrurile sunt puţin diferite în cazul tenului uscat. Important este să mergeţi în cabinetele de cosmetică, unde veţi beneficia de tratamente cu vitaminele A, E şi K. Există însă şi soluţii mai uşoare.

„Dermatologii spun că pielea uscată are o carenţă profundă de lipide. Pentru că este predispusă mai mult ridurilor decât celelalte tipuri de ten, puteţi opta pentru o soluţie la îndemână. Bateţi bine un albuş de ou, adăugaţi o lingurinţă de miere şi una de ulei de floarea-soarelui. Masca se va lăsa să acţioneze timp de 15-20 de minute, după care se îndepărtează mai întâi cu apă călduţă, apoi cu apă rece, pentru închiderea porilor“, a precizat Flori Băloi. Nu uitaţi nici de crema grasă, pe care trebuie să o aplicaţi atât dimineaţa, cât şi seara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU