19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSăptămâna Modei la Milano

Săptămâna Modei la Milano

Femei din ce în ce mai libere şi mai electrizante, care poartă cu aceeaşi eleganţă geaca, în combinaţie cu fustă sau cu pantaloni şi care aduc în prim-plan creaţii avangardiste, dar şi clasice, acesta este mesajul pe care îl transmit marii creatori în cadrul Săptămânii Modei de la Milano.

 

În colecţia prezentată de Casa Armani, în cadrul Săptămânii Modei de la Milano, care se desfăşoară în perioada 16 – 23 februarie, s-a putut vedea felul în care „eleganţa şi-a deschis porţile altor culturi“. Creaţiile Armani nu poartă doar semnul a ceea ce este specific occidental, amestecând, cât se poate de natural, influenţele japoneze sau chineze. Fustele până la genunchi, combinate cu pantofi cu tocul jos, pantaloni strâmţi şi geci purtate cu dezinvoltură, simple ori accesorizate, cambrate sau în linii clasice, cu imprimeuri japoneze sau fără, toate şi-au găsit locul în noua colecţie a celebrei case de modă. O atenţie deosebită a fost acordată creaţiilor stil gipsy, unde au fost folosite numeroase combinaţii de ţesături, ciucuri şi curele. Simplitatea caracterizează cel mai bine colecţia Armani, prezentată la Milano.

Alberta Ferretti a ales, în schimb, o colecţie care urmeză liniile corpului feminin, fără a-l strânge. „Moda este într-un continuu progres, iar eu, fiind femeie, încerc să simt ceea ce urmează“, a declarat stilista. Fidelă stilului său, Ferretti a preferat să se concentreze de această dată asupra volumelor. Jachete strânse în curele, însă doar în partea din faţă, şi extrem de ample, aproape cloş, în partea din spate, sau rochii din combinaţii de materiale rigide şi moi au oferit publicului un adevărat răsfăţ.

Raf Simons nu renunţă la stilul clasic

Adevărate „rochii-sculpturi“ au fost prezentate pe pasarelă, de casa de modă Jil Sander şi de designerul Raf Simons. Formalul şi clasicul, semnele distinctive ale firmei, au fost, şi de această dată, prezente în creaţii, într-un perfect echilibru, susţinut de culorile închise. Colecţia a scos în evidenţă revenirea în prim-plan a rochiei-mantou. O atenţie deosebită a fost acordată detaliilor: pardesiele fiind acoperite cu cristale de rocă, aplicate manual, cusături proeminente şi perle. De mare impact au fost şi cizmele prezentate în cadrul colecţiei, acestea fiind acoperite cu perle cusute manual.

Potrivit criticilor, Cavalli a prezentat una dintre cele mai încântătoare colecţii. Foarte apreciate au fost rochiile din voal, în stilul celor din anii ’70. Originali au fost şi ciorapii cu imprimeuri, asortaţi cu majoritatea ţinutelor.

Cuvântul definitoriu pentru colecţia Casei Versace este, fără îndoială, sexy. O noutate o reprezintă faptul că Donatella a renunţat la imprimeuri, în favoarea materialelor uni. Mătasea şi jerseul au fost materialele preferate, de această dată, de creatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS