22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinModa primăvară-vară 2008

Moda primăvară-vară 2008

Verdele deschis, nuanţele calde de galben, combinaţiile ingenioase de materiale, imprimeurile interesante sunt tendinţele în modă în sezonul primăvară-vară 2008.

 

Chiar dacă primăvara nu şi-a făcut încă simţită prezenţa, designerii au conceput deja modelele vestimentare care vor face senzaţie în sezonul cald din acest an. Mătasea, satinul, organza şi lurexul sunt materialele preferate. Nu s-a renunţat la imprimeurile florale sau cu figuri geometrice şi nici la combinaţiile inedite de culori. Culoarea este şi laitmotivul colecţiei pentru sezonul următor, purtând semnătura designerului român Wilhelmina Artz. De la verde deschis, până la nuanţe calde de galben, paleta cromatică pe care o propune creatoarea se constituie într-un deliciu vizual de efect. Uimeşte şi atrage deopotrivă şi ingeniozitatea combinării materialelor (materiale uşoare în combinaţie cu cele care vin să scoată în evidenţă liniile corpului), care transformă trupul femeii în unul mirific.

Tendinţele în modă propuse de Casa Prada

Noile creaţii pentru primăvară-vară propuse de Casa Prada au adus în prim-plan aspectul ludic specific copilăriei. Este vorba de o colecţie bogată şi cu o paletă cromatică diversificată cu rochii de şifon, fluide, în mai multe straturi, având tăieturi simple şi de efect, care tind să fie noile piese de rezistenţă pentru noul sezon. O revenire spectaculoasă prezentă atât în colecţia Casei Prada, cât şi în creaţiile celorlalţi designeri internaţionali o reprezintă pantalonii evazaţi, un remake al anilor ’70, când moda hippie era în ascensiune. Nelipsite sunt şi imprimeurile florale. O uşoară influenţă a culturii japoneze este reprezentată de combinaţia nu foarte reuşită a pantalonilor cu cămăşi tip tunică, foarte asemănătoare costumelor de damă japoneze.

Alt trend prezent în colecţiile designerilor sunt cămăşile de şifon, fronsate, fluide, care sunt mărci reprezentative ale secolului al 19-lea.

Pe meleaguri autohtone

Femeia senzuală care ştie să îşi pună în valoare farmecul natural va alege cu siguranţă creaţiile casei de modă Agnes Toma pentru primăvara-vara 2008. Chiar dacă paleta cromatică este destul de restrictivă, materialele fluide care vor îmbrăca trupul vor aduce un plus de feminitate. Pentru adeptele stilului avangardist, Lena Criveanu a creat ţinute având drept sursă de inspiraţie, aşa cum ne-a obişnuit, arta populară, de data aceasta din zona Moldovei, atât în ceea ce priveşte forma, cât mai ales din punct de vedere cromatic (culoare şi imprimeu). Ţinutele sale feminine sunt scurte sau lungi, cu multe imprimeuri care imită cu succes ţesăturile tradiţionale moldoveneşti, din materiale fluide (in, bumbac, mătase), într-o paletă cromatică bogată, combinaţii de verde, galben, violet, roşu, albastru.

Aceleaşi materiale sunt folosite şi de tânărul designer Violeta Costin. Propunerile sale pentru noul sezon sunt pe cât de excentrice, pe atât de practice. Ingeniozitatea hainelor, materialele lejere cum ar fi bumbacul, inul, interesant alăturate cu satin în culori pale de crem şi gri perlat, exprimă nuanţat lejeritate şi bun-gust. Ţinutele vestimentare propuse, pantalonii trei sferturi, cămăşile cu mănecă scurtă transparente, purtate cu maiou din bumbac deasupra, rochiţele trei sferturi cu imprimeuri, asortate cu colanţi, pot fi cu uşurinţă purtate indiferent de timpul zilei sau de evenimentul la care participaţi. Ingeniozitatea combinării materialelor, bunul-gust, eleganţa şi feminitatea sunt cuvintele de ordine ale noilor colecţii primăvară-vară 2008 propuse atât de designerii români, cât şi de cei de peste hotare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS