19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinToamna ... la oglindă

Toamna … la oglindă

Acum că vacanţa s-a terminat, suspinele în faţa oglinzii sunt frecvente, razele soarelui şi ospeţele din concedii lăsând urme adânci pe chipul şi silueta doamnelor.

Lacrimile sunt zadarnice acum că vara s-a terminat şi pielea, la un moment dat atât de bronzată, este atât de uscată şi dezhidratată, iar ridurile au început şi ele să se vadă mai mult ca niciodată. În loc să se vaite de urmele lăsate de vara toridă, doamnele trebuie să ia cât mai repede măsuri. Pentru că pielea, din cauza expunerii la soare şi la vânt, trebuie protejată cu orice preţ. Dacă nu i-aţi dedicat atenţia cuvenită, epiderma „se răzbună“, iar consecinţele nu întârzie să apară. Însă ce e de făcut dacă între drumeţii şi scufundări am uitat să aplicăm corect cremă de protecţie împotriva razelor solare sau după ce ne-am întors de la plajă am uitat de cuvenita loţiune de îngrijire? Specialiştii recomandă în primul rând curăţirea cotidiană a feţei cu produsele pe care le utilizăm în mod normal. Şi, în plus, cât mai multă hidratare. Asta nu înseamnă să ne suprasaturăm pielea cu cremă nutritivă în încercarea de a-i oferi apa necesară, ci se recomandă aplicarea cremei doar de câteva ori pe zi, astfel încât să se creeze o peliculă care să conserve lichidul deja conţinut în epidermă.

Frumuseţe fără riduri

Pentru doamnele care nu au încredere în propriile forţe şi preferă să fie tinere şi frumoase fără intervenţia bisturiului chirurgului estetician, nimic mai simplu. Ele pot alege între injecţii cu fillere pentru superficializarea ridurilor, tradiţionalul botox şi mai recenta metodă de tratament cu acid poliactic. Şi când vine vorba de combaterea ridurilor, reprezentantele sexului frumos nu se uită la bani şi achiziţionează fără regrete produse sau tratamente cosmetice şi nu ezită să recurgă la eficientele injecţii cu botox. Cu toate acestea, un studiu internaţional realizat în Italia, Franţa, Marea Britanie, Spania, Germania şi Statele Unite a demonstrat faptul că, în zilele noastre, frumuseţea nu implică neapărat un chip impecabil, fără riduri. Nu mai puţin de 82 la sută dintre europene şi 80 la sută dintre americane au recunoscut că au riduri, iar şase din zece respondente asigură că nu au de gând să ia măsuri împotriva acestora.

Botoxul – cel mai bun prieten al doamnelor

Cele mai obsedate de propria frumuseţe par a fi italienele care se consideră a fi şi cele mai stresate şi obosite. Doamnele din Peninsulă nu se dau în lături în a investi sume frumuşele de bani în încercarea de a-şi ascunde vârsta. În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, nici ei nu mai spun un „nu“ categoric combaterii urmelor vârstei, însă, spre deosebire de doamne, ei nu îşi pierd vremea cu creme sau tratamente estetice, ci „taie răul de la rădăcină“ şi fie folosesc botox, fie merg direct la chirurgul estetician. Unul dintre produsele noi, la modă printre „obsedaţii“ de frumuseţe, este un acid poliactic special, capabil să favorizeze formarea de colagen şi care, odată injectat, acţionează treptat, păstrând rezultatele timp de 18-24 luni. Aşadar, pacientul poate aprecia rezultatele cu fiecare zi care trece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII