16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRestaurante inedite în Franţa

Restaurante inedite în Franţa

Un restaurant în vârful unui far. Altul în interiorul unei capele medievale. V-aţi imaginat vreodată că în aceste locuri puteţi lua masa?

Este vorba despre locuri unice, cu decoruri surprinzătoare, ai căror proprietari au hotărât că sunt ideale pentru a fi transformate în restaurante. Decorurile sunt gândite şi prelucrate până în cele mai mici detalii şi nimic nu este trecut cu vederea de cei care nu au alt scop decât acela de a oferi clienţilor momente pline de destindere. Servirea cinei aici poate reprezenta o evadare într-un univers original, unde puteţi admira şi mai ales trăi o experienţă inedită.

Auberge Angevine, restaurantul-capelă

Situat în localitatea franceză Angers, aici aveţi posibilitatea de a lua cina într-o capelă neogotică din secolul XIX, care creează perfect atmosfera medievală. Pereţii sunt decoraţi cu numeroase fresce, vitralii, icoane şi candelabre. Meniul este constituit din specialităţi medievale de la sfârşitul secolului XV. Chelnerii, îmbrăcaţi în costume de epocă, sunt mereu la dispoziţia clienţilor, care au la rândul lor posibilitatea de a închiria astfel de ţinute. În fiecare seară sunt organizate spectacole precum cele care se desfăşurau în evul mediu la curţile regale.

Jules Verne – în vârful Turnului Eiffel

La cel de-al doilea etaj al monumentului-emblemă al Parisului, Turnul Eiffel, există un restaurant numit Jules Verne. Aflat la o altitudine de 123 de metri, acest local oferă una dintre cele mai impresionante panorame asupra Parisului. Alain Reix, bucătarul-şef al acestui restaurant de 15 ani, oferă clienţilor numeroase specialităţi.

Le Breguet, avionul-restaurant

Aflat în localitatea Fontenay-Tresigny, avionul realiza în urmă cu mai mulţi ani curse între Paris, Marsillia şi Alger. Ultima a fost efectuată în 1968. De atunci, a fost transformat în restaurant. Avionul, ce transporta aproximativ o sută de pasageri, este acum o sală de mese cu 40 de locuri. Aici pot fi organizate evenimente de orice fel, de la întâlniri de afaceri şi până la petreceri de nuntă sau aniversări. Ulterior, au fost construite o terasă, amplasată chiar sub aripile avionului, şi o piscină.

L’Ecole des Filles – sala de clasă

Cei care îşi amintesc cu nostalgie de anii de şcoală pot alege să ia masa la restaurantul L’Ecole des Filles (Şcoala de fete), care a fost amenajat în incinta unei foste şcoli comunale din localitatea Bar sur Loup. Clienţii au posibilitatea să ia masa în una dintre sălile de curs sau în curtea de recreaţie. Totul în jur este amenajat în aşa fel încât să amintească de perioada şcolii elementare. Pe pereţi se află tot felul de aviziere, desene realizate de copii, ghiozdane vechi, fotografii etc. O singură precizare trebuie făcută în cazul acestui restaurant: mâncarea nu are nimic în comun cu cea servită în cantinele şcolare, meniul cuprinzând numeroase preparate tradiţionale franceze, şi nu numai.

Le Phare de la Méditerranée – restaurantul din vârful farului

Restaurantul Le Phare de la Méditerranée (Farul Mediteranei) se află, aşa cum spune chiar numele său, în vârful unui far din localitatea Palavas. Înalt de 45 de metri, acesta oferă o privelişte panoramică. Restaurantul se roteşte, astfel că puteţi admira întregul peisaj în timp ce serviţi masa. O rotaţie completă durează aproximativ o oră şi 30 de minute. Momentul preferat de clienţi este cel al apusului. Cei care vor să se bucure de privelişte în afara orelor în care restaurantul este deschis au posibilitatea de a urca în vârful farului în zona de promenadă, unde se află un bar şi mai multe magazine.

Footsie – meniu la bursă

Restaurantul Footsie din Paris este unic în Franţa. Ineditul acestui local constă în faptul că preţurile produselor variază precum cele ale acţiunilor de la bursă. Sala de mese este dotată cu patru ecrane pe care pot fi urmărite preţurile, iar persoanele prezente pot alege să comande atunci când acestea ating cel mai mic nivel. O bere în acest bar-restaurant poate costa între trei şi şase euro. Dacă ratează ocazia de a comanda atunci când preţul este cel mai mic, clienţii nu trebuie să dispere. Căderile de preţuri se produc de mai multe ori pe seară, acesta fiind un motiv de a sta mereu cu ochii ţintiţi asupra ecranelor.

L’Appart Côté Mer, apartamentul-restaurant

În localitatea Malo-les-Bains există un restaurant al cărui scop este acela de a vă face să vă simţiţi ca la dumneavoastră acasă. Amenajat în interiorul unui apartament, cei care îi calcă pragul pot alege camera în care să ia masa: în sufragerie, în bucătărie sau chiar în baie. Fiecare dintre cele trei camere păstrează ca decor elementele de mobilier specifice încăperii. În bucătărie, pe lângă cele câteva mese pentru clienţi, se află cuptorul cu microunde, aragazul cu hota, tot felul de oale şi tacâmuri, cu alte cuvinte, o bucătărie ca oricare alta, doar că nu este a dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU