22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinOchelarii trebuie aleşi corect

Ochelarii trebuie aleşi corect

Ochelarii de soare sau de vedere sunt un accesoriu obligatoriu pentru începutul de toamnă din anul 2007. Singurele dificultăţi pe care le aveţi sunt la alegerea modelului atunci când vă decideţi să achiziţionaţi o pereche, dar specialiştii dau câteva sfaturi şi câteva sugestii cu privire la tendinţele din modă.

Motivul pentru care trebuie să recurgeţi la ochelarii de vedere este mai puţin important. Ceea ce vă preocupă, după ce medicul oftalmolog vă dă verdictul, este gândul că trebuie să vă obişnuiţi cu un obiect în plus asupra dumneavoastră şi că va trebui să vă schimbaţi aspectul pentru a vă potrivi ramele. Aceste probleme s-au dus, pentru că magazinele de optică au din ce în ce mai multe oferte.
Oricum ar fi, ochelarii de vedere se iau numai după consultarea medicului. Pentru miopi sunt indicate lentilele cu indice de refracţie mare – sunt mai subţiri decât lentilele obişnuite şi cu suprafaţa asferică, iar vizibilitatea este foarte bună pe toată suprafaţa lentilei, nu numai prin centrul acesteia.  Pe lentilele mai noi se adaugă un strat antireflex. „Alegând rama potrivită cu lentila potrivită, şi miopii se pot bucura de ascunderea dioptriei mari pe care o au. Şi asta pentru că tehnica din zilele noastre a avansat foarte mult“, a fost sfatul managerului unui magazin de optică, Adriana Geapană.
Pentru cei care au nevoie de două tipuri de lentile, tehnica permite montarea pe ramă a unei lentile bifocale cu două dioptrii: de distanţă şi de apropiere. În felul acesta se scapă de disconfortul provocat fie de purtarea a două lentile diferite, fie de purtarea a două perechi de ochelari. „După cum spuneam, tehnica permite multe. În felul acesta, ochelarii sunt în top şi se poate căuta tipul de ramă care se potriveşte cel mai bine cu forma feţei. Nu se mai ţine cont de greutatea lentilei pentru că se poate lucra aproape cu orice“, a mai spus managerul magazinului de optică.

La modă sunt ochelarii uşori

Adriana Geapană a adăugat că ochelarii de vedere se remarcă în această toamnă printr-un braţ masiv, împodobit cu cristale Swarovski. Pentru o ramă de zi, ele trebuie să fie suficient de discrete. Dar pentru o ocazie, rama poate fi împodobită mai intens. La modă sunt ochelarii uşori. Adică acei ochelari la care lentila este prinsă direct de braţele laterale. Pentru feţe pătrate este sugerată o pereche de rame ovale, care vor îndulci trăsăturile chipului. Iar dacă aveţi o faţă rotundă, recomandate sunt ramele dreptunghiulare, cu marginile uşor rotunjte. Clienţii cu faţa ovală sunt cei mai avantajaţi pentru că lor li se potriveşte orice tip de ramă.
„Pentru feţe mai mici sau mai rotunde se aleg ochelari care îmbracă sau dau un pic de volum, iar pentru o faţă mai lată în pomeţi se alege o pereche mai îngustă sau cu rame nu prea groase“, a fost sfatul Adrianei Geapană.
Nu doar modelul, dar şi culoarea ochelarilor este importantă. În 2007, în tendinţe sunt ochelarii de soare maro, negri, roşii şi albi. Albastru este o culoare care a revenit la modă în acest sezon, aşa că nu ezitaţi să o purtaţi.
„Ochelarii de soare trebuie să aibă strat antireflex, care reduce intensitatea luminii. În ceea ce priveşte materialul din care sunt făcute ramele, nu există restricţii: plastic, aluminiu. Dar ramele de zi trebuie să fie suficient de discrete. Pentru ocazie, rama poate să fie împodobită mai intens sau cu braţe  fine. Recent, la un târg de la Milano au fost prezentaţi ochelari cu manşon de rezervă. Era disponibil în 12 culori care se purtau în funcţie de ţinuta din ziua respectivă“, a mai declarat managerul magazinului de optică.

Ochelarii de soare se poartă şi toamna

În tendinţele din acest sezon, în ceea ce priveşte ochelarii de soare, revine în top marca Ray-Ban. Brandul s-a lansat cu ochelarii de soare pentru piloţi. Sunt caracterizaţi prin forma de lacrimă şi o bară sus, între cele două lentile. De remarcat la aceşti ochelari este forma lentilei care filtrează foarte bine razele solare. Lentila trebuie să fie marcată B.L. (Bausch and Lomb), ceea ce înseamnă că este originală. „Călătorul“ este numele unei mărci de ochelari introdusă de Ray-Ban în 1953. Unii ochelari au lentile „gradiente“, care sunt mai închise la un capăt şi devin din ce în ce mai deschise spre celălalt capăt. Ochelarii de soare care au pietre preţioase sau diverse modele de flori desenate pe rame vă vor da un plus de modernitate în acest sezon.
„Prin anii ’60, braţul şi rama erau masive, dar acum, spre deosebire de acea perioadă, deşi se păstrează masivitatea, se îmbină cu diverse aplicaţii, în special pe braţele ramelor. Se poartă aplicaţiile Swarovski sau aplicaţii de broderie. În ultima vreme au apărut şi ramele din piele sau din bambus colorat“, a explicat Adriana Geapană. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU