22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa cumpărături pe mapamond

La cumpărături pe mapamond

Pentru majoritatea reprezentantelor sexului frumos, o vacanţă nu este reuşită dacă pofta nebună de shopping nu este satisfăcută.

Pentru a veni în ajutorul doamnelor, prestigioasa revistă Forbes a întocmit un clasament cu locaţiile unde femeile de toate vârstele pot să dea frâu liber pasiunii pentru cumpărături.

Printre locurile recomandate întâlnim, de exemplu, Copenhaga, Insulele Caraibe şi Marrakech. Deşi sună surprinzător, aceasta este realitatea. De exemplu, în Copenhaga, Forbes recomandă centrul comercial Twon Center, unde, pentru un preţ favorabil, doamnele pot achiziţiona haine semnate de tineri designeri. În plus, magazinele sunt amenajate în stilul costisitoarelor reprezentanţe ale marilor case de modă. Tot de aici, puteţi achiziţiona la preţuri mici bijuterii sau mobilă. Pe lista destinaţiilor recomandate se află şi Saint Barthélemy, o insulă în Marea Caraibelor. Aici, în plin sezon, puteţi da peste vedete de la Hollywood, precum Penelope Cruz, Uma Thurman sau Michael Douglas. În ultima perioadă, mica insulă a devenit un adevărat paradis pentru iubitorii de shopping din toată lumea. Datorită numărului mare de vedete care îşi petrec aici vacanţa, în zonă au apărut numeroase magazine ale marilor case de modă

 

Marrakech – oraşul bazarurilor

 

Dacă sunteţi amator de obiecte orientale, locul potrivit pentru dumneavoastră este în Marrakech, Maroc. Aici puteţi da o raită prin uriaşele bazaruri ale oraşului, puteţi descoperi bijuterii din ceramică şi obiecte de amenajări interioare în stil oriental. Preţurile pot fi negociate, aşa că şansele să vă alegeţi cu nişte suveniruri cu totul deosebite la un preţ de nimic sunt foarte mari. Pe continentul asiatic, regiunile recomandate sunt Siam, în capitala thailandeză Bangkok. Aici, indiferent de oră, e imposibil să nu găsiţi în zonă un magazin deschis de unde să cumpăraţi orice doriţi. Dacă vreţi să evitaţi falsurile, orientaţi-vă paşii spre Siam. Aici există mai multe centre comerciale care găzduiesc creaţiile celor mai cunoscuţi designeri din lume. Şi dacă tot aţi ajuns în Asia, daţi o fugă şi până în Shibuya, Tokio, unde există cam toate tipurile posibile de mărfuri, de la haine, bijuterii sau pantofi, pentru toate buzunarele.

 

Shopping la Paris

 

Din lista recomandărilor revistei Forbes nu puteau lipsi destinaţii clasice precum Parisul sau Londra. În capitala Franţei nu trebuie să rataţi Le Marais, o regiune care arată exact aşa cum ne-am putea imagina Parisul: o înşiruire de cafenele, cu atmosfera boemă de altădată, micuţe magazine de delicatese şi buticuri şic. Este imposibil să nu găsiţi ceva care să vă ispitească să scoateţi banii din buzunar. Alt amănunt esenţial este că doar aici găsiţi duminica vreun magazin deschis. Ceva mai departe, la Londra, o destinaţie ispititoare pentru iubitorii de shopping este Covent Garden, unde, pe lângă magazinele devenite deja clasice, precum Fortnum and Mason, Selfridges sau Top Shop, este suficient loc şi pentru micile pieţe cu autoservire şi cu mărfuri proaspete. Din lista recomandărilor nu puteau lipsi Statele Unite, mai ales Los Angeles. Cea mai cunoscută destinaţie este elegantul Rodeo Drive, care este însă ajuns din urmă de Robertson Boulevard, unde vă puteţi întâlni la cumpărături cu vedetele de calibru, precum Heidi Klum sau Victoria Beckham. O destinaţie care nu trebuie ratată de iubitorii de cumpărături este Fifth Avenue din New York, cu celebrele sale magazine Tiffany, Cartier sau Saks. Şi dacă tot aţi ajuns pe continentul american, daţi o raită prin Argentina şi nu rataţi ocazia de a da o fugă la Buenos Aires, care este un adevărat Paris al Americii de Sud. Cea mai bună dovadă este zona Palermo Soho, unde magazinele de firmă sunt la tot pasul şi de unde doamnele avide de cumpărături pot achiziţiona ţinute la modă, la un preţ favorabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS