16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCuba - un vis posibil

Cuba – un vis posibil

Pare o destinaţie exotică şi, pentru mulţi dintre noi, inaccesibilă. Şi, ca să fim sinceri, chiar este! Dar strică, oare, să visăm la o plimbare pe străduţele pestriţe şi plajele însorite ale Cubei, în timp ce ne facem bagajele, în acorduri de Compay Segundo, pentru Mamaia?!

Che Guevara, Fidel Castro, Compay Segundo sunt doar câteva nume care-ţi vin imediat în minte când te gândeşti la Cuba. Turişti din întreaga lume vin aici în număr tot mai mare – din Europa, Canada, SUA – petrec sejururi de neuitat la malul mării, vizitează această ţară oarecum excentrică, dar atractivă şi exotică, deşi se află încă sub un regim comunist. Pentru foarte mulţi dintre turişti, Cuba este asociată cu imaginea romancierului Hemingway, pentru alţii, cu oceanul, cu Havana, cu trabucurile celebre, cu cartierele sărace şi, totodată, pline de muzici tulburătoare, „gemute“ din palme şi chitări până în zorii zilei, ori din motoarele bătrâne ale rablelor americane – mijloace de transport în vogă printre turiştii europeni.

Cultură, mare şi bucătărie

Situată în arhipelagul Antilelor Mari, în America Centrală Insulară, Cuba se întinde pe o suprafaţă de 110.800 km şi are o populaţie de aproximativ 11 milioane locuitori – din care peste două milioane numai în Havana. Descoperită de Cristofor Columb în 1492, în timpul primei călătorii spre Lumea Nouă, Cuba, cea mai mare insulă din Caraibe, este binecuvântată cu un peisaj spectaculos, vestigii culturale bogate şi valoroase, adăpostite în orăşelul-muzeu Havana şi Trinidad, dar şi cu unele dintre cele mai bune plaje din lume, ce dezvăluie kilometri de nisip alb şi fin, scăldat de ape cristaline şi calde. Alt punct forte al Cubei este bucătăria – rezultatul unui amestec de influenţe spaniole, africane şi asiatice. Aici se consumă foarte mult peşte – în special în oraşele mari – cel mai apreciat fiind „pargo“, alături, desigur, de creveţi şi homari.
 
Cuba pân’ la iarnă!
       
Pentru cei care doresc să-şi vadă visul cu ochii, iată o ofertă, cam „piperată“, ce-i drept, dar deosebit de atractivă, pentru o vacanţă de vis în Cuba. Mai multe detalii se pot obţine pe site-ul www.infoturism.ro.
Excursia are ca destinaţie Havana, durează şapte zile şi este valabilă până în luna decembrie 2007. Pachetul pentru o persoană cuprinde: cazare la un hotel de trei stele – două nopţi cazare, cu mic dejun, în Havana, şi patru nopţi  cazare (all inclusive) în Varadero; preţul este de 360 de euro (de persoană) şi mai include: transfer aeroport – Havana hotel, tur colectiv în Havana cu  autocarul şi ghid de limbă engleză, transfer hotel Havana  –  hotel în Varadero şi transfer hotel Varadero – aeroport  Havana.
Preţurile nu includ: biletul de avion (1.000-1.400 euro/ persoană), asigurarea  medicală (35 lei), asigurare storno 1,5% şi taxă de viză (30$). 
Vacanţă plăcută!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII