16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

La doi ani şi zece luni are un IQ de 152

O fetiţă de doi ani şi zece luni care are un coeficient de inteligenţă de 152 a devenit cel mai tânăr membru al Institutului britanic Mensa, au anunţat reprezentanţii acestui club rezervat persoanelor supradotate. După cum informează site-ul 7sur7.be, Georgia Brown, originară din localitatea Aldershot din sudul Angliei, a fost admisă printre membrii Mensa după evaluarea unui psiholog infantil, care s-a declarat uimit de rezultatele testului, ce puteau fi considerate neaşteptate chiar şi pentru un copil de cinci-şase ani. Înainte de sosirea Georgiei, cel mai tânăr membru al institutului era un băieţel care avea un IQ de 137 şi care a fost admis în anul 2005.

Cimpanzeii – altruişti cu oamenii

Cimpanzeii sunt altruişti faţă de diferite specii, printre care şi cea umană. După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, descoperirea a fost făcută de un grup de cercetători germani, condus de Felix Warnelen. În cadrul experimentului, 36 de cimpanzei au ajutat, fără a aştepta nici o recompensă în schimb, un om aflat în dificultate pe care nu-l mai văzuseră până atunci. Potrivit lui Warnelen, este posibil ca altruismul să fie genetic, ţinând cont de asemănările mari dintre oameni şi cimpanzei.

Jessica Alba are veleităţi de medic

Jessica Alba poartă în permanenţă o trusă de prim ajutor în caz că cineva are nevoie. Potrivit site-ului celebrite.aol.fr, actriţa este prima persoană care se oferă să dea o mână de ajutor celor care au probleme de sănătate. „Când i se face cuiva rău pe platourile de filmare, mă duc imediat cu trusa mea de prim ajutor. Sunt fericită când văd că pot ajuta pe cineva“, a precizat Jessica Alba.

Catherine Zeta-Jones i-a salvat viaţa lui Michael Douglas

Actriţa Catherine Zeta-Jones i-a salvat viaţa soţului său, actorul Michael Douglas, care era pe punctul de a fi muşcat de un şarpe cu clopoţei. După cum informează site-ul pipole.net, cei doi se aflau la o partidă de golf la Palos Verdes în California, în momentul în care vedeta filmului „Masca lui Zorro“ a omorât cu crosa un şarpe ce se afla în apropierea soţului său. „Michael a auzit-o pe Catherine când a ţipat la el să nu se mişte. El şi-a întors capul să vadă ce se întâmplă şi a văzut un şarpe cu clopoţei. Catherine nu a stat prea mult pe gânduri şi l-a lovit cu corsa de golf pe care o avea în mână. Toată seara, Michael s-a lăudat cu instinctul de „ucigaş“ al soţiei sale“, a declarat o sursă apropiată cuplului pentru tabloidul The National Enquirer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS