13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRestaurantul Romantic printre picături

Restaurantul Romantic printre picături

Moda ca un restaurant să se ocupe şi de prânzul angajaţilor unor instituţii din oraş a cuprins şi Craiova. Aşa avem posibilitatea să ne potolim foamea la serviciu şi să aflăm ce restaurante noi mai avem de vizitat în Bănie.

Dintr-un pliant care conţinea oferta de catering a localului am aflat şi eu de restaurantul Romantic. Deschis recent în fostul Complex Vechi din Valea Roşie, acest local promite, în pliantul publicitar, ambianţă deosebită, produse de calitate, promptitudine, încredere şi, nu în ultimul rând, preţuri pentru orice buzunar. Cum am vizitat aproape toate restaurantele din Craiova şi am intrat în pană de „subiecte“, mi-am zis că nu trebuie să ratez o asemenea informaţie, aşa că m-am grăbit să fac o vizită restaurantului.
Ajunsă acolo, am intrat repede şi am ieşit la fel de repede. M-am întors, am intrat încă o dată şi am rămas, după ce am fost nevoită să mă mut la trei mese. Şi asta nu pentru că erau rupte scaunele, ba dimpotrivă: scaunele arată bine, numai că, aşezată la prima masă, n-am putut să ignor paharul aşezat pe podea, lângă un picior al mesei, în care picura apă din tavanul afectat de ultimele ploi. La cealaltă masă, m-au gonit firimiturile de pe bucata de atlas albastru care ţine loc de faţă de masă, mai ales că acestea s-au încăpăţânat să stea lipite de material şi la insistenţele ospătăriţei de a le scutura. În cele din urmă, m-am mutat la altă masă, lângă care trona alt pahar, care avea acelaşi scop, acela de a proteja podeaua de apa din tavan. Aş fi putut să îmi aleg altă masă, mai ales că nu mai era nimeni în restaurant, dar toată sala era împânzită de pahare, aşa că am rămas aici.
Ospătăriţa, evident fericită să vadă că rămânem, s-a grăbit să ne aducă un meniu (pentru două persoane, deşi, repet, nu mai era nimeni în restaurant). După ce l-am răsfoit, m-am hotărât asupra unui rulou de porc (cu şuncă presată şi castravete murat) şi o garnitură de cartofi ţărăneşti. Ospătăriţa ne-a informat, politicos, că prepararea unei comenzi la bucătărie durează 20 de minute. După o jumătate de oră – timp în care ospătăriţa a dat fuga la alimentara de alături după ceva cumpărături (probabil i-am luat prin surprindere cu comanda mea) şi noi ne sufocam aşteptând, nu pentru că restaurantul nu ar fi dotat cu aer condiţionat, ci pentru că ar fi fost păcat de energie ca acesta să fie pornit doar pentru doi clienţi – a sosit şi mâncarea: fierbinte, dar insuficient pregătită (şi mă refer aici la rulou). Am dat la o parte bucăţile de carne care nu au apucat să se facă şi am mâncat ce am putut din comanda cu pricina: şunca din interior şi cartofii ţărăneşti. Printre înghiţituri, am început să mă gândesc la ce promitea pliantul publicitar: ambianţă deosebită (probabil că se referea la muzica lentă ce se auzea în boxe), produse de calitate (şi cu ruloul meu cum rămâne?), promptitudine (vine cam într-o jumătate de oră) şi încredere.
Ca să concluzionez, singurele atuuri ale localului sunt toaleta curată (la numărul de clienţi ar fi fost culmea să fie altfel) şi preţurile care sunt, într-adevăr, cam pentru orice buzunar.

Restaurant Romantic

Complex Vechi, Valea Roşie

Calitatea preparatelor Insuficient gătite
Comportamentul personalului Atent
Atmosfera Solitară
Preţuri Pentru orice buzunar
Toaleta Curată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII