22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru un machiaj perfect

Trucuri pentru un machiaj perfect

Machiajul vă ajută să scoateţi în evidenţă trăsăturile care vă avantajează, dar vă şi ascunde micile imperfecţiuni. Numai că, pentru atingerea perfecţiunii, trebuie să ţineţi cont de forma feţei.

Pentru un machiaj reuşit, care să denote senzualitate, se folosesc tot felul de trucuri cosmetice. Dar poate cel mai important aspect este cel care are în vedere forma feţei. „Dacă aveţi o bărbie uşor ascuţită şi pomeţii proeminenţi, cu siguranţă aveţi o faţă cu formă triunghiulară, care de cele mai multe ori atrage lumina. În acest caz, trebuie să vă folosiţi de umbre pentru a crea un look atrăgător. Pentru început, trebuie să aplicaţi o bază uniformă şi să nu încercaţi să vă accentuaţi obrajii şi bărbia. După ce aţi folosit fondul de ten (de preferat, lichid), utilizaţi o pensulă pentru a aplica puţină pudră bronzantă pe bărbie şi obraji. Pentru luminarea ochilor, ar fi ideal un highlighter (un fard mai deschis la culoare decât fondul de ten), chiar deasupra obrajilor. Totuşi, nu exageraţi cu accentuarea ochilor. Mai bine aveţi grijă ca sprâncenele să fie destul de vizibile. Le puteţi accentua cu ajutorul unui creion dermatograf şi al unei perii, pentru a le uniformiza“, a precizat Lucia Dumitrache, cosmeticiană. Şi pentru ca efectul natural să fie pe deplin asigurat, specialiştii recomandă folosirea unei nuanţe roz în centrul buzei inferioare şi aplicarea un gloss care să reflecte lumina.

Dumnezeu a fost darnic cu ele

Dacă aveţi fruntea lată, obrajii plini şi faţă rotundă, vă puteţi declara norocoasă, căci nu vă veţi trăda niciodată vârsta, ba, mai mult, veţi părea mai tânără. Pe de altă parte, feţele rotunde pot părea uneori plate. Din această cauză, trebuie să creaţi forme. Buretele plat pentru machiaj vă va ajuta să aplicaţi un fond de ten lichid pentru a uniformiza culoarea tenului, iar un highlighter aplicat sub ochi şi în jurul gurii vă va scoate în evidenţă trăsăturile. Veţi obţine cu siguranţă un look rafinat, care vă va transforma într-o persoană irezistibilă. Puteţi apela şi la alte trucuri care vă vor ajuta să obţineţi aceleaşi efecte. De exemplu, încercaţi să vă alungiţi faţa dându-i o formă ovală cu ajutorul fardului de obraz. Acesta trebuie utilizat în aşa fel încât să poată forma o umbră diagonală chiar sub pomeţi. Nu uitaţi să aplicaţi puţin şi deasupra sprâncenelor. Pentru a finisa machiajul şi a vă alungi şi mai mult faţa, alegeţi un gloss de o nuanţă roşie.

Ascundeţi-vă imperfecţiunile!

Există doamne şi domnişoare, cu feţe rectangulare, care se luptă din greu să-şi ascundă imperfecţiunile. Şi-ar dori o faţă cu trăsături mai feminine, un machiaj care să le avantajeze. Aşa că se aşază în faţa oglinzii şi pun în aplicare sfaturile specialiştilor. Trucurile de lumini şi umbre vin în ajutor. Şi fondul de ten lichid le este prieten de nădejde, dar numai dacă îl aplică din centrul feţei spre exterior. Efectul de luminozitate va fi obţinut folosind un highlighter sub ochi şi în zona în care încep pomeţii. Acelaşi efect, care dă impresia de rotunjire a feţei, se obţine folosind şi un fard de obraz puţin mai închis decât nuanţa tenului dumneavoastră. Secretul este acela că trebuie aplicat în cantităţi mici pe pomeţi, începând de la urechi. Nu uitaţi să-l folosiţi şi pe osul mandibulei, dacă aceasta este proeminentă. De asemenea, definiţi forma naturală a sprâncenelor cu un dermatograf, pieptănându-le cu o periuţă şi trasându-le cu conturul foarte discret. Pentru o reuşită a machiajului, alegeţi o culoare naturală de gloss pentru buze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS