22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFitness la locul de muncă

Fitness la locul de muncă

Silueta poate fi întreţinută şi fără a vă îndepărta de birou. Această ştire este de bun augur, mai ales pentru persoanele care lucrează ore în şir într-un birou şi nu au timp să se ducă în mod regulat la sală.

Soluţia ideală pentru această categorie de persoane este fitness-ul la locul de muncă. Din această dorinţă a fost inventat un nou concept de birou, dotat cu calculator, tastatură şi mouse, toate acestea montate deasupra unui covor rulant, numit în mod simbolic „Office Of The Future“. Ideea aparţine cercetătorilor de la Mayo Clinic din New York. Calculatorul şi perifericele acestuia au fost montate pe un suport din plexiglas deasupra unui covor rulant special pentru antrenament. Dispozitivul dispune de spaţiul necesar pentru amplasarea suporturilor pentru pixuri, a fotografiei de familie sau chiar a unei vaze cu flori.

Antrenaţi-vă în timp ce munciţi!

„La un astfel de birou vă puteţi antrena două-trei ore pe zi şi asta fără a fi nevoiţi să vă întrerupeţi din muncă. Este ideal pentru persoanele care au probleme de greutate, dar şi pentru cei care vor doar să îşi menţină silueta şi forma fizică. Puteţi slăbi până la 30 de kilograme pe an“, au declarat inventatorii biroului revoluţionar pentru revista British Journal of Sport Medicine.
„Office Of The Future” costă aproximativ două mii de dolari şi a fost testat cu succes pe 15 persoane (14 bărbaţi şi o femeie, care nu făceau o activitate fizică în timpul liber) care au ars 191 de calorii într-o oră, faţă de 72, cât ar fi ars stând aşezate pe scaun în faţa unui birou normal. În esenţă, biroul realizat de Mayo Clinic permite ca persoana care îl foloseşte să scrie, să vorbească la telefon sau să lucreze la computer în timp ce merge. Viteza covorului rulant poate fi reglată în funcţie de exigenţele, preferinţele şi capacităţile fiecărei persoane.
„Înlocuirea scaunului cu covorul rulant permite arderea a mai mult de o sută de calorii pe oră, ceea ce duce la pierderea a 20-30 de kilograme pe an“, au explicat inventatorii biroului.
Un astfel de birou este ideal şi la locul de muncă, şi acasă, în special pentru persoanele care petrec şi în propria locuinţă ore întregi în faţa calculatorului. Reprezentanţii Mayo Clinic au precizat că prin invenţia lor urmăresc să încurajeze practicarea sportului la locul de muncă, dat fiind că sedentarismul reprezintă una dintre principalele cauze ale obezităţii. Ei au încercat să demonstreze că simplul fapt de a face mai multe mişcări în timpul programului de lucru are un efect benefic asupra greutăţii corporale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS