19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Gene de invidiat

Ochii vă pun cel mai bine în valoare frumuseţea, iar nişte gene lungi şi dese vă vor desăvârşi farmecul.

O privire cuceritoare, gene lungi într-o clipire rapidă, ascunse preţ de câteva secunde sub un evantai au cucerit şi vor cuceri întotdeauna. Dacă vreţi ca privirea dumneavoastră să aibă acelaşi efect asupra bărbaţilor nu trebuie decât să urmaţi sfaturile specialiştilor, care vă recomandă în prima fază întoarcerea genelor. Acest truc vă va face ochii să pară mai mari şi mai frumoşi. Operaţiunea trebuie efectuată însă înainte de a aplica mascara. Pentru o mai mare eficienţă, este indicată încălzirea aparatului de întors gene, pentru câteva secunde, cu uscătorul de păr. Rezultatul: un adevărat ondulator pentru gene. Nu trebuie decât să vă întoarceţi genele de două ori înainte de a aplica mascara. Începeţi întâi cu genele dinspre partea exterioară a ochiului, strângeţi-le apoi uşor timp de 30 de secunde. Repetaţi această acţiune şi pentru genele de la mijlocul ochiului, ţinând strâns aparatul de întors genele timp de 30 de secunde. În acest fel veţi obţine rezultatul dorit: aspectul natural al genelor dumneavoastră. Nu uitaţi să vă pudraţi uşor genele înainte de a aplica mascara. Astfel aceasta va avea mai multă aderenţă şi va rezista mai mult timp pe gene. De asemenea, „înainte de a aplica mascara este indicată utilizarea unei loţiuni hidratante, dar şi a uleiului de ricin, cu ajutorul unui tampon de vată sau al unei dischete de demachiat“, a precizat Ileana Gheonea, cosmeticiană.

Mascara bine aplicată face cât toate trucurile

Şi în sfârşit intră în scenă mascara, cu regulile ei de aplicare. Primul pas: aplicaţi pe genele superioare două straturi de mascara, concentrându-vă asupra vârfurilor. Nu aşteptaţi ca primul strat aplicat să se usuce înainte de a-l aplica pe cel de-al doilea. Mascara, în special cea rezistentă la apă, se usucă foarte repede şi din această cauză dacă aplicaţi al doilea strat după ce s-a uscat primul genele pot părea încărcate. Pe genele inferioare nu se aplică multă mascara. Doar atingeţi-le cu periuţa pentru a le da puţină culoare şi pentru a le contura mai bine.

Genele false, un truc la îndemână

Dacă toate aceste operaţiuni vi se par extenuante, puteţi opta pentru genele false. Veţi avea nevoie doar de puţină răbdare şi ceva practică. Pentru început alegeţi o pereche de gene false de foarte bună calitate. De asemenea, veţi avea nevoie de o oglindă care măreşte. Astfel vă veţi uşura mult munca. Folosind o pensetă, scufundaţi baza genelor în lipiciul special şi apoi lipiţi-le cât mai aproape de baza genelor dumneavoastră. Apăsaţi delicat, dar ferm cu degetul timp de cinci secunde. Lăsaţi adezivul să se usuce şi apoi folosiţi un creion dermatograf de culoare închisă, pentru a camufla linia unde genele false sunt lipite. Aplicaţi mascara atât peste genele false, cât şi peste cele naturale. Pentru a îndepărta genele false, trageţi-le încet cu o pensetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS