18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Primul iglu din ciocolata


Patru italieni au construit ceea ce ei numesc primul iglu din ciocolata. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, principala lor problema este acum conservarea „operei“. „A fost ceva extrem de greu de facut, mult mai greu decât construirea unui iglu din gheata“, a declarat Marco Fanti, de 45 de ani, in timp ce se afla in fata igluului de 1,65 metri, fabricat cu ajutorul a 330 de „caramizi“ de ciocolata neagra. Fanti si cei trei prieteni ai sai au avut nevoie de 23 de ore pentru a construi igluul din ciocolata ce a fost prezentat la salonul Eurochocolat din Perugia. Fani a precizat ca nu stie pentru moment ce soarta va avea igluul ce cântareste 3,6 tone dupa inchiderea salonului, pe 22 octombrie.


Somnul perfect dureaza noua ore


Specialistii si-au revizuit parerea conform careia, pentru a fi deplin odihniti, oamenii au nevoie de opt ore de somn. Mai nou, studiile au aratat ca in realitate orele necesare de somn trebuie sa fie noua, pentru a putea spune cu adevarat ca oboseala acumulata dupa o zi agitata a disparut complet. In plus, conform unui studiu american, dormim cu o ora, doua mai putin decât parintii sau bunicii nostri in urma cu 40 de ani. Medicii au avertizat ca lipsa somnului aduce dupa sine multe consecinte, de la cresterea poftei de mâncare, la diabet, tendinta de ingrasare si chiar depresie. In plus, putine ore de somn au urmari si asupra bunei dispozitii. Si, din câte se pare, câteva ore de somn la prânz nu compenseaza deloc lipsa somnului nocturn, specialistii atragând atentia ca noaptea este cel mai bun moment pentru a revigora mintea si corpul.


Martin Scorsese renunta la Hollywood


Martin Scorsese planuieste sa renunte la Hollywood pentru moment. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, regizorul peliculei „The Departed“ a marturisit ca ii este greu sa lucreze la productii de amploare, motivând ca studiourile de film ii „ingradesc“ creativitatea.


In timpul unui discurs sustinut in cadrul Festivalului de Film de la Roma, Scorsese a declarat: „Când este vorba despre bugete mari, nu ai voie sa iti asumi riscuri. Eu, unul, nu stiu cât am sa mai rezist in acest ritm, pentru ca filmele pe care marile studiouri le vor si cele pe care mi le-as dori eu sunt foarte diferite“. Scorsese a realizat deja un „film experimental“, adaptare dupa un roman despre misionarii portughezi ai secolului al XVII-lea, numit „Silence“.


Eddie Murphy, pregatit de nunta


Eddie Murphy planuieste sa se insoare luna viitoare cu fosta Spice Girl Mel B. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, cei doi artisti, care au o relatie de aproape patru luni, isi vor jura credinta vesnica in cadrul unei ceremonii luxoase organizate la hotelul „Roosevelt“, din Los Angeles. Se pare ca actorul, de 45 de ani, si iubita sa, de 31 de ani, au pregatit deja lista de invitati, printre acestia numarându-se fostele colege de trupa ale lui Mel B: Victoria Beckham, Geri Halliwell, Mel C si Emma Bunton. „Eddie este fericit atunci când este alaturi de Mel, iar acest lucru este foarte important“, a declarat fratele cel mare al actorului, Charlie.


Lindsay Lohan va juca rolul unei lesbiene


Lindsay Lohan si Keira Knightley urmeaza sa interpreteze rolurile a doua lesbiene intr-un nou film, informeaza site-ul Femalefirst.co.uk. Filmul prezinta viata faimosului poet galez Dylan Thomas si a sotiei sale, Caitlin, si a fost scris de mama lui Keira, Sharman Macdonald. Pe lânga nuanta erotica, filmul se axeaza pe un incident din viata reala, atunci când Vera, personajul interpretat de Keira, impreuna cu viitorul sau sot, inarmati cu pistoale si grenade, iau cu asalt casa poetului.


Actrita din „Piratii din Caraibe“ a povestit despre o discutie mai veche dintre ea si tatal sau, in care acesta isi exprima regretul ca fata lui si-a inceput cariera de foarte tânara si nu a apucat sa-si traiasca viata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS