18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinViata reala a vedetelor

Viata reala a vedetelor

Pe ecranul televizoarelor sau in paginile revistelor, vedetele par sa aiba tot ceea ce isi doresc: faima, bogatie si succes in amor. Ele traiesc intr-o lume perfecta, in care nimic rau nu li se poate intâmpla. Dar, de multe ori, aceasta este doar o imagine de suprafata. Realitatea este departe de ceea ce se vede pe micul ecran sau in fotografiile „furate“ de paparazzi. Si pentru celebritati exista un lucru pe care banii nu il pot cumpara: sanatatea.


Recent, Steven Tyler, vocalistul trupei Aerosmith, a dezvaluit ca sufera de hepatita C, de mai multi ani. Se pare ca artistul are acest virus de peste un deceniu, dar medicii i-au pus diagnosticul abia in urma cu trei ani. El a marturisit, in cadrul unui interviu acordat in emisiunea „Access Hollywood“: „Oamenii pot trai linistiti cu hepatita C fara sa stie; este un ucigas tacut“. Rockerul, de 58 de ani, a trebuit sa indure o perioada grea de tratamente cu interferon – un medicament antiviral folosit pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, artistul a recunoscut ca mariajul sau cu designerul Teresa Barrick a inceput sa „scârtâie“ chiar in timpul tratamentului. Cei doi au divortat anul acesta.


„Nu am vrut sa fac declaratii pe seama acestei probleme. Am suferit mult. A fost o perioada foarte grea pentru mine“, a mentionat cântaretul.


Hepatita C, care de multe ori conduce la aparitia cancerului la ficat, se poate transmite prin folosirea acelor infectate, fiind un virus raspândit in rândul consumatorilor de droguri, cum este Tyler.


Soc in show-bizz


Viata dezordonata pe care o au, de obicei, vedetele rock nu este intotdeauna cauza aparitiei bolilor grave. Lumea show-bizz-ului a fost socata in mai 2005, când Kylie Minogue a anuntat ca a fost diagnosticata cu cancer la sân. Frumoasa cântareata australiana si-a retras participarea de la festivalul „Glastonbury“ si a anulat turneul mondial „Showgirl“, disparând de pe scena muzicala pentru a se ocupa de problemele sale de sanatate. Pe 21 mai 2005, artista a fost supusa unei interventii chirurgicale, intr-un spital din Australia. Ulterior, ea a urmat un tratament pe baza de chimioterapie. In ciuda tratamentului dur, care a avut ca efecte caderea parului si „zile in care nu se putea ridica din pat“, Minogue s-a ocupat in continuare de imaginea sa, concentrându-se pe activitatile de constientizare asupra pericolului acestei maladii.


Vedeta, de 38 de ani, a fost declarata de catre medicii sai „in afara oricarui pericol“ in decembrie 2005. La scurt timp dupa aceea, ea a anuntat ca planuieste sa-si continue turneul mondial, incepând cu noiembrie 2006. Intr-un interviu emotionant, Kylie le-a multumit familiei si prietenilor, in special iubitului sau, Olivier Martinez, care i-a fost alaturi in perioada tratamentului.


„Nu este nici o rusine sa fii bolnav de cancer“


Alta cântareata care a cazut prada nemiloasei boli a fost Anastacia. Artista a descoperit ca are cancer la sân in 2003, in timp ce se pregatea pentru o operatie de micsorare a sânilor. Dupa efectuarea tratamentului indicat de medici, cântareata a infiintat Fundatia „Anastacia“, care activeaza prin intermediul Fundatiei pentru Cercetare in Domeniul Cancerului. In acest fel, ea a dorit sa atraga atentia asupra faptului ca tinerele femei sunt din ce in ce mai afectate de cumplita maladie. Frumoasa cântareata, care si-a anuntat logodna cu bodyguardul sau, Wayne Newton, luna trecuta, a marturisit ca imediat dupa operatie s-a simtit ca „un bun avariat“.


„Am avut sentimente ciudate in acea perioada. Pot spune insa ca, in prezent, ma simt mult mai plina de feminitate, mai sexy si mai atragatoare. Nu credeam ca voi avea si astfel de sentimente, dupa ce am fost afectata de o boala atât de «rusinoasa» cum este cancerul. Doresc sa schimb aceasta imagine: nu este nici o rusine sa fii bolnav de cancer“, a declarat artista.


Uneori, moartea câstiga


Societatea prezenta este „infometata“ dupa povesti despre vedete care au câstigat lupta cu boala, revenind in atentia publicului. Insa aceasta nu se intâmpla intotdeauna. Uneori, cei bogati si faimosi pierd lupta in fata mortii.


De-a lungul unei cariere spectaculoase, fostul membru al formatiei Beatles George Harrison a fost vazut rar fara o tigara aprinsa in mâna. Insa viciul si-a facut simtita prezenta asupra organismului in anii ’90, când starul a fost diagnosticat cu cancer. Harrison a fost supus imediat unei interventii chirurgicale in urma careia i-au fost indepartate mai multe tumori din zona gâtului si a plamânilor. Cu toate acestea, boala nu a dat inapoi, iar in 2001 cancerul s-a raspândit in intregul organism. Un secret pastrat cu sfintenie de prieteni invaluie locul in care s-a stins din viata celebrul chitarist. Potrivit zvonurilor, se pare ca Paul McCartney i-a destainuit fostului coleg de trupa „locatia perfecta pentru a muri“. Harrison a incetat din viata pe 29 noiembrie 2001, la vârsta de 58 de ani.


SIDA „ataca lumea civilizata“


Cu zece ani mai devreme, pe 24 noiembrie 1991, moartea altui artist a schimbat nu numai scena muzicii internationale, ci si perceptia asupra unei boli care, pâna la acel moment, nu fusese mediatizata. Moartea lui Freddy Mercury, vocalistul legendarei trupe Queen, a adus in centrul atentiei virusul ucigas HIV, punând capat ideii preconcepute potrivit careia SIDA nu „ataca lumea civilizata“. Cântaretul, care isi recunoscuse in mod public orientarea sexuala, a fost diagnosticat cu SIDA in primavara anului 1987. Cu toate acestea, presa britanica sustine ca artistul ascundea adevarul despre starea sa de sanatate de mai multi ani.


Desi Mercury a negat in mod repetat aceste zvonuri, imaginea sa in videoclipul „These Are the Days of Our Lives“ i-a facut pe fani sa creada din ce in ce mai mult in speculatii. Pe 23 noiembrie 1991, cântaretul, care avea doar 45 de ani la acel moment, a dat o declaratie publica admitând ca este bolnav.


„In urma controverselor care s-au creat pe seama sanatatii mele, doresc sa confirm faptul ca testul HIV a fost pozitiv si am fost diagnosticat cu SIDA. Am considerat ca este corect sa pastrez aceste informatii private pentru a proteja intimitatea persoanelor din jurul meu. Cu toate acestea, a sosit momentul pentru prietenii si fanii mei sa stie adevarul. Sper ca toti acestia li se vor alatura medicilor mei si vor lupta impotriva acestei boli teribile“, se arata in declaratia starului britanic.


In urma mortii artistului, fostii colegi de trupa au infiintat fundatia „Mercury Phoenix Trust“, care se ocupa de intrajutorarea bolnavilor de SIDA si sprijinirea cercetarilor in acest domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS