22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTratamente cosmetice cu bani putini

Tratamente cosmetice cu bani putini

Piersici, pepene galben sau verde, prune, mere, toate se gasesc din belsug in aceasta perioda, asa ca ar fi si pacat sa nu profitati de ocazie si sa va rasfatati tenul cu masti naturiste. Dumneavoastra stiti cum sa va preparati singure masti faciale?


Femeile au incercat sa-si pastreze frumusetea inca din cele mai vechi timpuri. In urma cu câteva secole nu existau creme sau lotiuni si nici nu se putea apela la operatii estetice si tocmai de aceea urmasele Evei foloseau fructe si plante pentru a prepara masti care faceau minuni. O mare parte din cremele de fata care se gasesc in prezent in comert sunt facute pe baza de plante, semn ca si specialistii in domeniu apeleaza tot la resursele din natura. „Mastile faciale pe baza de fructe sau legume sunt foarte eficiente. Acestea au rolul de a destinde pielea, de a improspata si de a curata porii in profunzime. Toate femeile ar trebui sa le foloseasca din când in când“, a precizat Alina Obirsie, cosmeticiana la salonul de infrumusetare „Stefany“.


Mastile naturiste sunt usor de preparat si nu va rapesc foarte mult din timpul dumneavoastra liber. Pentru ca acestea sa dea insa rezultate este indicat sa respectati anumite reguli. In primul rând, ustensilele care se vor folosi la prepararea mastilor se vor spala in prealabil. De asemenea, fata se va demachia cu atentie. In caz ca aveti timp, puteti face si o baie de aburi (are rolul de a deschide porii).


Masti pentru fiecare tip de ten


Ca si in cazul cremelor, ingredientele unei masti se aleg in functie de tipul de ten al fiecarei persoane. Sucurile de castravete sau de lamâie sunt recomandate tenurilor grase, mierea sau sucul de morcovi sunt folosite in ingrijirea tenului uscat, iar tenul normal se poate bucura de masti din cele mai diverse fructe: struguri, pepene galben sau rosu. Masca se poate prepara din unul sau mai multe produse, dupa care se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de zece-cincisprezece minute, timp in care dumneavoastra veti incerca sa va relaxati. In momentul in care aplicati fructul pe fata este recomandat sa evitati zona ochilor. Masca se va indeparta cu apa calduta, dupa care se va folosi o crema de zi. Acelea dintre dumneavoastra care au un ten uscat sau sensibil pot folosi o crema hidratanta si inainte de aplicarea mastii. Singurul inconvenient al produselor preparate in casa este perioada scurta de valabilitate. Spre deosebire de cremele din comert, mastile naturiste ar trebui folosite imediat dupa ce au fost preparate. Bineinteles ca nu este indicat nici sa abuzati si sa folositi foarte des astfel de produse. Tenul dumneavoastra ar trebui sa se bucure o data sau de doua ori pe saptamâna de tratamentele naturiste.


Masca pentru tenurile cu probleme


Aveti tenul gras si predispus la acnee? Chiar si pentru dumneavoastra exista solutii naturiste. O masca deloc costisitoare este cea de argila. Se amesteca putina argila (se gaseste in comert) cu suc de castravete, de lamâie sau chiar cu apa pâna când se obtine o pasta de consistenta smântânii. Pentru ca rezultatele sa fie vizibile, este indicat sa utilizati masca de doua ori pe saptamâna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS