18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Naomi Watts – reprezentant special al ONU pentru lupta anti-SIDA


Actrita australiana Naomi Watts, vedeta ultimei versiuni a filmului „King Kong“, a acceptat sa fie reprezentantul special al Programului Natiunilor Unite pentru lupta impotriva SIDA (Onusida), informeaza site-ul Yahoo!News. Actrita, nascuta in Marea Britanie, va face acest anunt formal astazi, la New York, alaturi de directorul adjunct al Onusida, Deborah Landey, a declarat purtatorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric. Naomi Watts, de 37 de ani, este cunoscuta pentru rolurile interpretate in filmele „The Ring“, „I Love Huckabees“ si „Mulholland Drive“.


Angelina Jolie lanseaza o colectie de obiecte artizanale africane


Angelina Jolie si Brad Pitt planuiesc sa lanseze o colectie de produse africane de artizanat. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, cei doi actori au inceput deja sa colaboreze cu artistii locali din Namibia pentru a crea vase de lut, rogojini si alte obiecte pentru uz casnic. Noua colectie va fi lansata la un târg de arta din Paris, in luna septembrie. „Obiectele vor reprezenta o combinatie a pasiunilor celor doi. Brad a fost dintotdeauna atras de desing, iar Angelina se preocupa de munca sa caritabila“, a declarat o sursa apropiata cuplului. Potrivit site-ului mentionat, veniturile obtinute in urma acestui proiect vor fi donate unei comunitati locale din Namibia.


Halle Berry ii daruieste mamei sale o casa


Halle Berry sarbatoreste Ziua Mamei cum se cuvine, daruindu-i mamei sale, Judith, o noua locuinta. Dupa cum informeaza site-ul Teenhollywood, frumoasa actrita din „Monsters Ball“ a dorit sa-i ofere mamei sale un cadou pe care sa nu il uite niciodata. Ea a decis sa-i cumpere o locuinta in Los Angeles, chiar lânga vila sa. In acest fel, Berry spera ca ea si mama sa vor fi mai apropiate ca niciodata. „I-am cumparat mamei mele o casa, pentru ca vreau sa o am mereu alaturi de mine. Anul acesta, Ziua Mamei va fi mai speciala pentru noi“, a declarat actrita.


Un pilot orb vrea sa stabileasca un nou record mondial


Luc Costermans, un belgian orb, de 40 de ani, zboara frecvent la bordul unui aparat Robin DR-400, un avion monomotor cu patru locuri. Acum el incearca sa bata recordul mondial la cel mai mare numar de kilometri parcursi intr-o zi si cele mai multe ore de zbor intr-o zi pentru o persoana nevazatoare, informeaza site-ul Ansalatina. „Evident, prima data când am urcat la comanda unui avion mi-a fost frica, dar pe urma m-am obisnuit. Instructorul meu imi da instructiuni si ma ajuta sa vad“, a explicat Costermans, un functionar comercial care si-a pierdut vederea intr-un accident, in urma cu doi ani. Pe pista aeroclubului din Visan, din sudul Frantei, instructorul lui Costermans dirijeaza decolarea, asa cum cere regulamentul aviatiei civile, apoi pilotul ia comanda avionului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS