18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

I-a fost furata bicicleta cu care facea inconjurul lumii de 44 de ani


Un neamt care a inceput sa faca inconjurul lumii pe bicicleta in 1962 a ramas fara iubitul sau mijloc de transport, din cauza unor hoti. Dupa cum informeaza Tgcom.it, protagonistul acestei intâmplari este un ciclist german care a parcurs cu bicicleta sa 500.000 de kilometri. Neamtul, care din 1995 si pâna in 1998, a intrat in Cartea Recordurilor drept „barbatul care a calatorit cel mai mult in istorie“, a ramas fara bicicleta, dupa ce hotii i-au furat-o din fata cortului in care dormea, in timpul unui popas la Portsmouth in Anglia. Heinz Stucke a declarat pentru un ziar ca este „legat emotional“ de bicicleta, pe care a personalizat-o cu fel de fel de abtibilduri. Pentru a-l consola pe bietul ciclist, politia din Portsmouth i-a donat una dintre bicicletele aflate la „Obiecte pierdute“.


Au fost descoperite ruinele unui oras vechi de 2.000 de ani


Arheologii au descoperit ruinele unui oras vechi de 2.000 de ani intr-un rezervor din nord-estul Chinei, la granita cu Coreea de Nord, a anuntat ieri agentia de presa oficiala China Noua.


Potrivit site-ului Yahoo!News, ruinele au aparut in momentul in care nivelul apei a scazut din cauza lucrarilor in rezervorul situat pe un afluent al râului Yalu, care marcheaza granita dintre China si Coreea de Nord. Potrivit agentiei de presa, ruinele dateaza din timpul dinastiei Han (202 i.d.H. – 220 d.H.). Orasul, care este inconjurat de fortificatii, contine un cimitir cu 2.360 de morminte ale vechiului regat coreean Koguryo. Zidurile care inconjoara orasul sunt inalte de 1,5 metri si groase de patru metri. Dimensiunile vechiului oras sunt de 180 m pe 200 m.


Actorii craioveni joaca la Tel Aviv


Abia ce s-a incheiat Festivalul International „Shakespeare“, ca o parte din actorii craioveni s-au vazut nevoiti sa-si faca bagajele si sa plece in Israel. Teatrul National „Marin Sorescu“ din Craiova va participa intre 11-17 mai la „Saptamâna culturii românesti“ la Tel Aviv. Craiovenii vor fi prezenti cu doua piese: „Cum doriti sau Noaptea de la spartul târgului“, in regia lui Silviu Purcarete, si „D-ale carnavalului“, in regia lui Mircea Cornisteanu.


500 de trandafiri pentru al 500-lea spectacol al lui Celine Dion


Cântareata canadiana Celine Dion a primit 500 de trandafiri de la sotul si impresarul sau, Rene Angelil, pentru a marca al 500-lea spectacol sustinut de vedeta in Las Vegas, informeaza site-ul Yahoo!News. Potrivit publicatiei Journal de Montreal, cântareata a fost foarte surprinsa când a vazut toate aceste flori rosii in loja Palatului Caesar. Un biletel de dragoste insotea acest frumos cadou. Angelil a declarat: „I-am scris pe biletel ca este campioana fiintelor umane, campioana mamelor si campioana artistilor“. Dion a fost foarte emotionata de gestul frumos al sotului ei. Cântareata urmeaza sa mai sustina 760 de spectacole, ultima reprezentatie având loc in decembrie 2007.


Carmen Electra – „ingrozita“ sa pozeze nud


Carmen Electra a dezvaluit, recent, ca i-a fost teama sa pozeze nud pentru Playboy. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, vedeta din „Scary Movie 4“, care este casatorita cu chitaristul Dave Navarro, de la Jane’s Addiction, sustine ca s-a simtit foarte jenata sa se dezbrace pentru a realiza fotografiile respective. „Nu ma gândeam ca va trebui sa ma dezbrac in fata a atât de multi oameni. In studio se aflau fotograful, asistentul lui si doi stilisti. Am fost ingrozita!“, a declarat Carmen Electra. De asemenea, actrita, care a devenit cunoscuta cu rolul din „Baywatch“, a marturisit ca nu i-a facut placere sa joace in acest serial, pentru ca nu prea stia sa inoate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS