19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Silueta de vedeta

Pizza face parte din meniu, in fiecare zi puteti savura un pahar de vin si cu toate acestea kilogramele dispar vazând cu ochii! Desi la prima vedere pare o dieta ideala, asa-numitul regim Sonoma si-a dovedit in dese rânduri eficacitatea si asta nu pe oricine, ci chiar pe vedetele obsedate de silueta de la Hollywood.


Regimul Sonoma este asemanator cu asa-numita dieta mediteraneana, la care se adauga si elemente sudice, tipice pentru stilul de viata californian. Cel putin aceasta este intentia nutritionistei dr. Connie Guttersen. In aceste conditii, nu trebuie deloc sa ne mire ca vedete de prima mâna, precum Daryl Hannah, care adora pizza pregatita in stil grecesc, sau Jennifer Aniston, o consumatoare impatimita de kebab, nu au ezitat sa incerce aceasta dieta pentru a vedea daca functioneaza. Voluntarii care au urmat-o au pierdut in zece zile peste doua kilograme si asta fara a tine deloc socoteala la numarul de calorii consumate. De mentionat ca in aceasta dieta nici una dintre grupele de alimente nu este interzisa.


Principii de functionare


Regimul consta din doua faze. Prima dintre acestea este ceva mai dificila, insa, slava Domnului, dureaza doar zece zile. In aceasta perioada va luati ramas bun de la zahar sau alte produse rafinate precum faina alba si alte alimente de acest gen. In faza a doua a dietei, regimul este mai ales in stil mediteranean si este permis si un paharel de vin, asa, ca sa nu ii uitati gustul. De mentionat ca aceasta dieta nu prevede nici un fel de cântarire a alimentelor sau alte masuratori. Important este sa respectati „principiul farfuriei“. Concret, la micul dejun aveti grija sa luati masa pe o farfurie cu un diametru de 18 centimetri, de preferinta plina cu cele necesare, iar pentru masa de prânz si de seara, puteti folosi o farfurie cu diametrul de 23 de centimetri. Respectând diametrul farfuriilor, veti respecta automat si portiile de mâncare ce trebuie consumate. In prima etapa a dietei se stabileste si proportia de carbohidrati, albuminoase si legume ce trebuie consumate. Ca sa scapati de tentatii, goliti repede dulapurile si camarile de tot ce v-ar putea face cu ochiul, de la maioneza, chipsuri si pâna la spaghete, ciocolata sau orez.


Pofta buna!


In primele zece zile, fructele si unele legume sunt interzise, dupa care, in faza a doua este permisa o portie pe zi. Regimul Sonoma recomanda câteva fructe asa-numite „Powerfood“, extrem de hranitoare, care ar trebui consumate, cum ar fi afinele, capsunele si strugurii.


In plus, nutritionistul recomanda sa savurati incet mâncarea, sa mestecati cu rabdare si sa va alocati pentru masa o perioada cât mai lunga de timp pentru a digera in liniste. In plus, in faza a doua a dietei, nu uitati paharelul de vin. De mentionat ca, pe perioada regimului, sunt permise pe lânga mesele fixe si doua gustari pe zi: brânza de vaci cu morcovi, migdale, humus sau rosii cherry.


Alimente permise


Legume: sparanghel, vinete, salata, muguri de bambus, fasole verde, muguri de soia, varza, conopida, telina, varza chinezeasca, dovlecei, castraveti, anason, usturoi, mazare, ciuperci, ceapa, ardei, ridichii, rosii, bame, nasturel.


Albuminoase: asole, mazare, soia, linte, albumina, peste, carne slaba de vita, pui, curcan, miel slab sau sunca.


Cereale: fulgi de orez, orez negru, pâine integrala, glass noodles (paste-sticla), Müsli.


Lactate: lapte degresat, brânza slaba de vaca, parmezan, Mozzarella.


Grasime: pâna la trei portii pe zi. De precizat ca aici se intelege prin portie aproximativ o lingurita de ulei de masline, migdale, 14 alune, sapte nuci si un avocado.


Fructe: sunt permise din a doua faza a dietei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS