19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Moda la olteni

Invitati speciali la prezentarea colectiei de primavara-vara a designerului craiovean Mihaela Iacob au fost câtiva dintre membrii si colaboratorii Caravanei lui Axinte: Florin Petrescu, Iulian Ilinca, Pepe, Daniela Gyorfi, Leo si Claudia Ghitulescu.


Casa de moda Nubia Uno si-a facut intrarea pe piata craioveana vineri, 28 aprilie, cu ocazia lansarii colectiei Uno by Nubia. „Propun ca in acest sezon fiecare femeie sa poarte ceva alb, auriu, ceva vaporos sau ceva cambrat pe talie. Colectia din aceasta seara (vineri, 28 aprile – n.r.) se adreseaza tineretului si persoanelor active“, a afirmat Mihaela Iacob, designerul de la Nubia Uno. Colectia Uno by Nubia a fost structurata pe trei segmente: tinute pentru adolescente, pentru zile calduroase si rochii de seara.


Adolescentelor, Mihaela Iacob le propune tinute care sa le puna in evidenta talia. Fie ca este vorba de pantaloni clasici sau scurti, talia este foarte inalta. Cu ce se asorteaza pantalonii? Cu topuri scurte. Iata o propunere pentru adolescentele ai caror parinti sunt ceva mai permisivi: pantaloni scurti asortati cu ciorapi-plasa pâna la genunchi si o bluza mulata. Exista insa si variante mai „cuminti“: sarafane pâna la genunchi asociate cu bluze lejere. Pentru zilele toride, designerul craiovean a creat haine care sa ofere lejeritate in miscare. Doamnelor si domnisoarelor li se propun rochii midi in culori vesele, cu imprimeuri florale. De aceasta data, accentul se pune pe bust, care este evidentiat de decolteuri adânci. Revelatia colectiei au fost insa rochiile de seara: elegante si cu o usoara tendinta spre clasic.


„Mi-au placut atât hainele, cât si… fetele“


Diferite modele de corsete au fost asociate cu fuste lungi. Si pentru ca a fost vorba de prima colectie a designerului craiovean, la sfârsitul spectacolului a aparut pe scena si o mireasa, mai precis un manechin purtând o rochie de mireasa creata de Mihaela Iacob.


Maestrii de ceremonii au fost rând pe rând Leo, Florin Petrescu si Iulian Ilinca. De altfel, pe lânga faptul ca a aflat care sunt noile tendinte vestimentare, publicul prezent la sala de spectacole a Teatrului Liric „Elena Teodorini“ a avut parte si de câte un recital sustinut de Pepe, Leo, Daniela Gyorfi, Leo si Claudia Ghitulescu. Bineinteles ca membrii grupului Vacanta Mare – Florin Petrescu (Axinte) si Iulian Ilinca (vecinul Mitica) – au fost responsabili cu intretinerea atmosferei, oferindu-le spectatorilor o mostra de umor „marca Vacanta Mare“.


Colectia aceasta s-a bucurat de aprecierile unanime ale publicului, care a rasplatit-o pe creatoare cu aplauze la scena deschisa. Nici invitatii nu au ramas imuni la tendintele vestimentare prezentate de Mihaela Iacob. „O colectie extraordinara, mi-au placut atât hainele, cât si… fetele“, a afirmat Iulian Ilinca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS