18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Lamâi cât mingile de fotbal


Locuitorii satului cipriot Psevdhas au avut surpriza sa constate ca lamâii lor au facut anul acesta fructe aproape la fel de mari ca mingile de fotbal, informeaza site-ul Yahoo!News.  Intr-unul dintre copacii din sat, situat la 30 de kilometri de capitala Nicosia, se pot vedea mai multe lamâi cu diametrul de zece pâna la 20 de centimetri. In ciuda faptului ca vizitatorii nu pot sa creada ca fructele sunt naturale, satenii sustin ca nu au folosit nimic special pentru a le face sa creasca atât de mult. Mai multi sateni au recoltat citrice imense, a caror greutate ajunge pâna la 2,5 kilograme.


Cu picioarele amputate vrea sa cucereasca Everestul


Un alpinist neozeelandez cu ambele picioare amputate in urma unui accident, a plecat sâmbata spre Himalaya, unde incearca sa cucereasca Everestul, informeaza site-ul Yahoo!News. „Nu fac asta pentru ca vreau sa fiu prima persoana cu picioarele amputate care cucereste Everestul, ci pentru ca am facut alpinism toata viata, iar Everestul ar fi intr-adevar o reusita pentru mine“, a declarat Mark Inglis, de 47 de ani, inainte de a pleca spre Himalaya. In 1982, in timpul catararii pe Muntele Cook, cel mai inalt munte din Noua Zeelanda, alpinistul a cazut intr-o prapastie. El a ramas blocat acolo timp de doua saptamâni, pierzându-si aproape viata si cele doua picioare, amputate de la genunchi. Insa accidentul nu l-a impiedicat sa mearga mai departe. In 2000, el a câstigat medalia de argint la ciclism in cadrul Jocurilor Paralimpice de la Sydney. Alpinistul intentioneaza sa strânga fonduri pentru o asociatie din Cambodgia, care ajuta persoanele cu membre amputate.


Andreea Esca, director la The ONE


Andreea Esca devine jurnalista de presa scrisa. Vedeta Pro TV este noul director editorial al revistei The ONE. Publicatia, intrata de curând in portofoliul PubliMedia, va fi relansata in luna aprilie si va purta amprenta Andreei. In calitate de director editorial, Andreea Esca va lucra alaturi de echipa care a realizat pâna in prezent revista, la care se vor adauga noi colaboratori. „Cred foarte mult in valoarea femeilor din România. Timpul mi-a demonstrat ca exista potential si ca orice femeie poate deveni, cu un mic ajutor, acea femeie pe care lumea o admira, o considera un model, o doreste alaturi. The ONE va fi revista femeilor care se reinventeaza in fiecare zi, care sunt la moda, dar care au in acelasi timp curajul sa spuna «nu» unei tendinte in care nu cred“, a declarat Andreea Esca.


Pamela Anderson critica paparazzi


Pamela Anderson a marturisit ca s-a saturat sa fie urmarita pretutindeni de paparazzi, fiind nevoita sa se prefaca „imbufnata“ ori de câte ori pleaca la cumparaturi, in Los Angeles. Cu toate acestea, potrivit site-ului Yahoo!News, actrita, de origine canadiana, insista ca nu va parasi niciodata orasul pentru ca acolo se simte cel mai bine. „Visul meu din copilarie a fost sa traiesc in Los Angeles si nu voi permite nici unui fotograf sa mi-l spulbere. Pentru a scapa de paparazzi, am inceput sa merg la cumparaturi nemachiata, parând foarte imbufnata si purtând mereu aceleasi haine. Astfel, toate fotografiile vor fi la fel. Sper ca, la un moment dat, se vor plictisi si ma vor lasa in pace“, a declarat artista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS