22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru tenul uscat

Trucuri pentru tenul uscat

Stiati ca exista reguli de ingrijire in functie de fiecare tip de ten? Gina Irimia, cosmeticiana la salonul „Complex Farmec“, a dezvaluit câtiva pasi ce ar trebui urmati de orice femeie care are tenul uscat.


Daca observati ca pielea fetei dumneavoastra este lipsita de vigoare, se exfoliaza foarte repede si are numeroase cute de expresie, inseamna ca aveti un ten uscat si este indicat sa-l ingrijiti.


„Un astfel de ten apare datorita modificarii capacitatii pielii de a retine apa“, a precizat Gina Irimia. Pentru ca glandele sebacee functioneaza mai lent in cazul doamnelor si domnisoarelor care au tenul uscat, acestea nu se confrunta cu probleme inestetice precum acneea, dar sunt mult mai predispuse la riduri. Pentru a evita imbatrânirea prematura a fetei este necesar sa urmati un program de ingrijire a fetei.


Cosmeticiana de la salonul „Complex Farmec“ va sfatuieste sa urmati zilnic (dimineata si seara) patru pasi de baza: demachiere, tonifiere (evitati lotiunile tonice care contin alcool), gel contur ochi (pentru ca zona ochilor este cea mai supusa ridurilor) si crema hidratanta. Seara, doamnele care au ajuns la 30 de ani pot inlocui crema hidratanta cu o crema antirid. In afara de ritualul zilnic, saptamânal fata dumneavoastra trebuie sa se bucure de un gomaj – atentie insa, nu folositi produse abrazive dure, ci o masca-film pentru ten uscat si o masca hidratanta, pe care o puteti prepara si singure in casa.


Arma secreta este hidratarea


Iata câteva retete simple care au rezultate spectaculoase: se amesteca putina argila cu un galbenus de ou, lapte sau miere si se aplica pe fata, evitând conturul ochilor. Dupa 20-30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Ingrijirea la domiciliu nu poate inlocui serviciile oferite de o persoana specializata si de aceea este necesar ca lunar sa-i oferiti fetei dumneavoastra si un tratament cosmetic executat intr-un salon de infrumusetare. Bineinteles ca va trebui sa folositi produse special create pentru tenul uscat.


„Produsele cosmetice vor avea un continut ridicat de uleiuri vegetale“, a afirmat Gina Irimia. Exista persoane inzestrate de natura cu un astfel de tip de ten, precum si doamne si domnisoare al caror ten devine uscat in timp. Iata câteva dintre cauzele care determina uscarea pielii fetei: folosirea repetata a unor creme inadecvate tipului de ten, o hidratare insuficienta (este recomandat sa consumati doi litri de lichide zilnic), stresul sau vreun dezechilibru endocrin.


Invidiate de semenele lor ca au intotdeauna un ten impecabil fara nici un comedon, posesoarele unui ten uscat se confrunta cu riduri mai din vreme decât ar fi de dorit, de aceea este indicat sa se puna accentul pe o hidratare puternica in cazul acestui tip de ten.


Pe lânga cosmetica, la salonul de infrumusetare „Complex Farmec“ vi se ofera si alte servicii precum: frizierie, coafura, manichiura si pedichiura. Desi nu a implinit inca un an de când a aparut pe piata craioveana, in curând salonul intentioneaza sa-si diversifice serviciile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS