15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Ollie Rehn crede in eforturile României


Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene, a participat la reuniunea Comitetului Parlamentar Mixt Uniunea Europeana – România, care a avut loc la Bruxelles. Ministrul a prezentat stadiul progreselor facute de România in vederea aderarii, precum si stadiul pregatirilor facute imediat dupa primirea celor doua instrumente de lucru ale Comisiei, si anume Raportul de Monitorizare si scrisoarea de avertizare, precum si termenele pentru programul prioritar de masuri. Comisarul pentru extindere al Uniunii Europene, Ollie Rehn, prezent la reuniune, a afirmat: „România se afla in pragul intoarcerii in familia europeana si a facut un pas dincolo de acest prag, o data cu semnarea Tratatului de aderare si prezenta euro-observatorilor români in Parlamentul European. Cursa nu s-a incheiat, depinde de România sa parcurga ultima mila pentru a trece linia de sosire. Avem motive sa credem ca putem incheia al cincilea val al extinderii la momentul preconizat“. (D.M.R.)


Panoul rusinii


Conservatorii parlamentari au propus infiintarea „Panoului rusinii“ pentru parlamentarii chiulangii. Aceasta solutie a fost aleasa de conservatori din lipsa altei posibilitati regulamentare de a-i sanctiona pe „absenteisti“. Propunerea deputatului Nicolae Popa are si sustinerea liderilor PNL-PD. „Primii trei campioni ai absentelor sa fie afisati la acest panou, cu poza mare, sa-i vada presa si opinia publica“, a spus Popa. Intrebati daca sanctionarea parlamentarilor care nu se prezinta la sedinte nu ar fi fost mai usor de rezolvat prin Proiectul de statut al parlamentarului, reprezentantii PC au recunoscut ca senatorii si deputatii actuali sunt prea bogati pentru a fi sanctionati prin masuri pecuniare si de aceea se apeleaza la „sanctiuni morale“. „Cred ca parlamentarii bogati vor fi mai sensibili la «Panoul rusinii» decât la taierea indemnizatiei de sedinta“, a conchis Popa. (D.M.R.)


Tariceanu, candidatul preferat al liberalilor


Delegatii la Conferinta PNL Bucuresti au raspuns la intrebarile unui chestionar distribuit participantilor la intrunire. Jumatate din raspunsuri sunt favorabile prezentei in continuare a liberalilor in Alianta D.A. si sunt de parere ca PNL trebuie sa aiba un candidat propriu la presedintie. In ceea ce priveste nominalizarea unui candidat propriu pentru alegerile prezidentiale din 2009, in documentul liberalilor bucuresteni majoritatea covârsitoare a respondentilor (81,28%) considera ca PNL trebuie sa aiba un candidat propriu la alegerile prezidentiale din 2009. In centralizator se arata ca la aceasta functie cel mai des amintit este Calin Popescu Tariceanu, cu peste 271 de nominalizari, reprezentând 66,09% din totalul respondentilor. Acesta este urmat in preferintele respondentilor de Ludovic Orban, cu 113 nominalizari (27,5%). Alti lideri ai PNL, cum ar fi Crin Antonescu, Teodor Melescanu, Mona Musca, Valeriu Stoica, Puiu Hasoti, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, au fost de asemenea nominalizati, se mai arata in documentul liberalilor bucureseni. (D.M.R.)


Noi surse de apa potabila la Târgu Jiu


Locuitorii din cartierele Polata si Preajba ale municipiului Târgu Jiu beneficiaza de alimentare cu apa potabila din surse de adâncime. Primaria Târgu Jiu a cheltuit 4,3 miliarde de lei pentru executarea a doua foraje, unul de 335 de metri, iar celalalt de 210 metri. In paralel s-au executat si retelele de alimentare cu apa, astfel incât autoritatile estimeaza ca locuitorii din aceste zone nu se vor mai confrunta cu problemele de alimentare cu apa din anii trecuti. (R.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS