16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Stiri din lume

Cursuri de dictie pentru angajatii metroului din Washington


Angajatii companiei de metrou din Washington, care fac anunturi in statii, vor face cursuri de dictie cu o vedeta de televiziune. Dupa cum informeaza site-ul cyberpresse.ca, fosta prezentatoare de televiziune Doris McMillon ii va invata pe angajatii metroului secretul ameliorarii pronuntiei, tonul, ritmul si volumul pe care trebuie sa-l aiba un „anunt perfect“, se arata intr-un comunicat al Washington Metropolitan Area Transit Authority. „Persoanele care folosesc metroul vor putea sa auda mult mai clar anunturile care se fac in statii, dar si in metrou“, a declarat Doris McMillon. Compania s-a angajat, de asemenea, sa modernizeze instalatiile de sonorizare, care in unele statii sint vechi de peste 30 de ani.


Un adolescent i-a daruit iubitei sale o oaie gestanta


Un adolescent din Brazilia a ales un cadou cu totul special pentru iubita sa, cu ocazia variantei braziliene a Zilei Indragostitilor. Dupa cum informeaza Ananova, Frederico Skwara, de 17 ani, i-a daruit prietenei sale, Juliana Magalhaes, de 15 ani, o oita gestanta, pe nume Waffle. Tinarul amorez a declarat cotidianului Estado de Sao Paulo ca mai intii a intrebat-o pe mama Julianei daca este de acord sa primeasca o oaie in casa sa. Mama fetei, Marian Magalhaes, care locuieste intr-unul dintre cele mai populate cartiere din oras, a fost incintata de aceasta idee. „Mi-a placut ideea de la bun inceput si l-am ajutat cit am putut“, a spus aceasta. Sarbatoarea Sfintului Valentin este numita Dias dos Namorados in Brazilia si este sarbatorita pe 12 iunie.


Protest inedit in Berlin: 280 de nevazatori la volan


Aproape 300 de nevazatori, toti insotiti, au marsaluit la volanul masinii personale, parcurgind citiva kilometri pe bulverdul 17 Iunie din centrul Berlinului. Dupa cum informeaza agentia italiana de presa Ansa, manifestatia a fost semnificativa din punct de vedere social: sensibilizarea populatiei in sensul acordarii unei mai mari atentii persoanelor cu handicap. Manifestantii au ajuns pina la celebra Poarta Brandeburg. Cel mai tinar sofer avea 18 ani, iar cel mai virstnic 83. Nu au avut loc incidente.


Transport record de 101.000 de pestisori vii spre America


Duminica, un avion de marfa a efectuat un transport record, cu 101.000 de pestisori vii, pe ruta Taiwan – Statele Unite. Calatoria de 13.000 de kilometri pina la acvariul din Georgia, Atlanta, trebuia sa dureze 32 de ore, cursa cu 68 de tone de peste la bord fiind foarte aproape de a intra in Cartea Recordurilor, cum a declarat reprezentantul companiei de transport UPS din Taipei. Pestii, cei mai multi dintre ei tropicali, au fost comandati pentru renovarea acvariului din Georgia. Pentru transportul record, a fost nevoie de 54 de recipiente pentru pesti dotate cu un sistem special de alimentare. Pentru incarcarea si descarcarea avionului s-au folosit o serie de utilaje speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS