15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiceul din Filiaşi, prădat de paznic

Liceul din Filiaşi, prădat de paznic

http:http://www.youtube.com/watch?v=2XfmguNtYHE

Laboratorul de Informatică al Liceului „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi a rămas fără o parte din calculatoarele pe care le avea în dotare, acestea fiind sustrase din unitate chiar de cel care trebuia să le păzească. Conducerea şcolii a descoperit că aparatura a dispărut abia după câteva luni.
Lipsa aparaturii IT a fost observată de unul dintre profesorii de informatică săptămâna trecută, care a semnalat conducerii liceului că din laborator lipsesc un monitor şi o unitate. Aşa a început cercetarea în şcoală, care a scos la iveală că era vorba de o pagubă mult mai mare. „Am fost sesizaţi de un profesor în urmă cu o săptămână că lipseşte o unitate de calculator. În acel moment, am întrunit Consiliul de Administraţie, am hotărât să se facă inventarierea tuturor calculatoarelor, pentru că am avut diferite activităţi, gen bacalaureat, teste şi le scoteam din şcoală, dar în cunoştinţă de cauză. S-a constatat că lipsesc opt unităţi, opt monitoare şi anexele, tastatura şi mouseurile“, a precizat Ilie Pârvu, directorul unităţii de învăţământ. Laboratorul de informatică avea în dotare 25 de calculatoare cu monitoare LCD, achiziţionate în 2008.

A furat timp de câteva luni

Cazul a fost semnalat poliţiei, iar ancheta autorităţilor a scos repede la iveală cine a fost cel care s-a ocupat de calculatoare: paznicul şcolii, Constantin Badea, de 50 de ani, din Filiaşi, care le-a sustras în perioada octombrie 2012- februarie 2013. Acesta a fost reţinut vineri de poliţişti. „Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, împotriva acestuia s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Descoperirea a fost surprinzătoare pentru conducerea şcolii. „Lucra de aproape 20 de ani la şcoală şi nu a avut niciodată probleme de comportament, nu a avut nici o sancţiune. Am rămas uimiţi când am fost înştiinţaţi de poliţie că o parte din aparatură s-a găsit la el acasă, iar altă parte a fost chiar vândută“, a precizat managerul şcolii. Vineri, Consiliul de Administraţie al liceului a decis suspendarea din funcţie a paznicului până la definitivarea anchetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS