15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGerul i-a doborât

Gerul i-a doborât

Gerul năprasnic înregistrat în ultimele zile în judeţul Mehedinţi a ucis trei persoane, iar una a ajuns în ultimul moment la spital, în şoc hipotermic.

Temperaturile de -15 grade Celsius, cât au arătat în ultimele zile termometrele în judeţul Mehedinţi, au făcut victime în rândul persoanelor cu probleme medicale. Din cauza frigului, au decedat trei oameni, un bărbat, de 56 de ani, din satul Dănceu, comuna Jiana, şi două femei, una de 49 de ani, din comuna Tâmna, şi o alta de 64 de ani, din Drobeta Turnu Severin.
Vasile L., de 56 de ani, din comuna Jiana, a fost găsit luni decedat în locuinţa sa. Rudele bărbatului spun că acesta avea probleme de sănătate, dar era şi un cunoscut consumator de alcool.
Aceeaşi poveste s-a întâmplat şi în comuna Tâmna, dar de această dată victimă a fost o femeie de 49 de ani, şi ea consumatoare de băuturi alcoolice. Lizica B. a fost găsită de vecini căzută în zăpadă, în stare de inconştienţă din cauza frigului.
„Am găsit-o aproape moartă în zăpadă şi am dus-o acasă. Concubinul ei a pus o plapumă peste ea şi a plecat la serviciu. Când s-a întors, a găsit-o moartă“, a declarat Ion Mihalcea, un vecin.
Ultimul deces provocat de ger a fost înregistrat luni, în Drobeta Turnu Severin. O bătrână, de 62 de ani, cu probleme cardiace, a fost găsită degerată în holul apartamentului în care locuia singură. Elena L. figura în evidenţa medicului de familie cu boli cronice. Bătrâna a fost găsită de pompierii de la ISU „Drobeta“, care au fost chemaţi de nepotul femeii.
Bărbatul care ieri a ajuns în ultimul moment la spital în şoc hipotermic este concubinul femeii din comuna Tâmna, care cu o seară fusese găsită de vecini aproape degerată în zăpadă în care a decedat. Meteorologii au anunţat până astăzi temperaturi de -25 de grade Celsius. În toate cazurile a fost sesizată Poliţia din Drobeta Turnu Severin, care a deplasat la faţa locului echipe operative pentru efectuarea cercetărilor, potrivit Andreei Dobre, subinspector la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII