14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPărinţii copilului ucis de Paşte vor face recurs

Părinţii copilului ucis de Paşte vor face recurs

Părinţii unuia dintre minorii ucişi anul trecut, în ziua de Paşte, după ce motoscuterul cu care se plimbau prin Scorniceşti a fost lovit de o maşină, sunt nemulţumiţi de sentinţa dată de Judecătoria Slatina în acest caz.

 

Iulian Dicu, tatăl unuia dintre copiii morţi anul trecut, de Paşte, în urma unui accident de circulaţie petrecut pe raza oraşului, spune că nu este posibil ca şoferul implicat în accident să fie lăsat în libertate după ce a luat două vieţi. „Prin sentinţa dată de Judecătoria Slatina, instanţa a hotărât ca şoferul să fie condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare şi să plătească doar 1.500 lei la stat, cheltuieli judiciare. Nu e posibil aşa ceva! A omorât doi copii şi s-a ales cu plata unei sume de nimic. El se distrează cu iubita prin Italia, iar copiii putrezesc în pământ. Aşa e în România. Omori şi scapi doar cu 1.500 de lei la stat", a spus Iulian Dicu, tatăl lui Raul Nicolae, unul dintre minorii morţi.

În sentinţa pronunţată pe 6 mai 2009, în dosarul nr. 10.557/311/2008, instanţa de judecată a decis ca şoferul să fie condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare şi să plătească 1.500 de lei cheltuieli judiciare către stat. De asemenea, autorul accidentului trebuie să respecte nişte măsuri impuse de instanţă, iar firma în proprietatea căreia se afla autoturismul este obligată să le plătească părinţilor copiilor morţi 80.000 de lei daune morale şi 11.767.95 daune materiale. Familiile celor doi copii morţi sunt nemulţumite de soluţia dată de Judecătoria Slatina. Părinţii lui Raul Nicolae au hotărât să formuleze recurs.

Raul Nicolae şi verişorul acestuia, Ionuţ Lucian Florea, ambii de 15 ani, din Scorniceşti, şi-au pierdut viaţa după ce un autoturism Skoda Superb, proprietatea unei societăţi comerciale din Bucureşti, condus de Nicuşor Cătălin Olaru, a lovit mopedul cu care se deplasau. Cei doi băieţi au murit pe loc.

„Are neamuri în poliţie şi în justiţie“

Iulian Dicu susţine că autorul accidentului, Nicuşor Cătălin Olaru, a scăpat cu o pedeapsă atât de blândă datorită „pilelor" pe care le are în poliţie şi în justiţie. „Are neamuri mari care l-au ajutat mult. Unchiul lui, Manole Meletie, din Scorniceşti, care din strungar a ajuns comandant de poliţie, a intervenit, probabil, pe la judecătorie. Asta înseamnă că limita de viteză în Scorniceşti este de 140 km/h şi că ai voie să conduci băut. Pentru că şoferul era băut când s-a întâmplat accidentul. Chiar el a recunoscut lucrul acesta", a mai spus bărbatul.

Iulian Dicu şi soţia sa spun că nu se vor lăsa până ce nu se va face dreptate. Aceştia vor formula recurs pentru ca dosarul să fie trimis spre rejudecare, la Tribunalul Olt. Ei spun că, dacă nici aici nu se va face dreptate, vor merge mai departe, chiar şi la Tribunalul Internaţional de la Haga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII