14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrimis în judecată pentru carduri clonate

Trimis în judecată pentru carduri clonate

Bogdan Hristea, craioveanul prins de poliţişti, la Slatina, după ce a încercat să scoată bani dintr-un bancomat al BRD Olt folosind carduri false, a fost trimis în judecată. Potrivit anchetatorilor, el este cercetat în stare de libertate pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Pentru aceasta riscă până la 12 ani de închisoare, conform procurorului Eugen Iacobescu.

Bogdan Hristea, de 31 de ani, a venit în Slatina pe 19 mai 2008, cu un autoturism BMW, însoţit de trei bărbaţi. După ce a parcat maşina în faţa sediului BRD de pe bulevardul Nicolae Titulescu, Hristea stătea la rândul format de clienţi să scoată bani din bancomat. Doi ofiţeri de poliţie aflaţi în zonă au sesizat că bărbatul avea de gând să utilizeze un card ce avea lipit pe el bandă adezivă de hârtie, pe care era scris codul PIN (lucru neîntâlnit la cardurile personale obişnuite), folosit de regulă pentru bancomatele din străinătate şi care arăta diferit faţă de cele folosite de clienţii BRD. Din acest motiv, poliţiştii au urmărit cu atenţie întreaga operaţiune. Infractorul nu a reuşit să scoată vreun ban de pe card, aşa că l-a scos din bancomat şi a plecat spre hotel Parc, fără să ştie că este urmărit. Când a sesizat că ofiţerii sunt pe urmele lui, a aruncat în iarbă portmoneul în care avea două carduri clonate şi telefonul mobil şi a rupt-o la fugă. A fost însă prins şi dus în faţa procurorului, pentru audieri. Portmoneul şi cărţile de credit false au fost recuperate de poliţişti.

Lăsat în libertate, arestat şi din nou liber

Bogdan Hristea este un cap al lumii interlope din Craiova, potrivit anchetatorilor. În urma cercetărilor, aceştia au stabilit că el a intrat în posesia a două carduri emise de o bancă din Germania, Euro Karten Sisteme MBH, pe care apoi le-a clonat. A încercat să facă operaţiuni de retragere bancară de 1.800, 3.600 şi 4.000 de lei, însă fără succes.

După ce a fost prins de poliţie, Hristea a fost reţinut şi prezentat Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Judecătorii au decis că nu este periculos şi au dispus judecarea acestuia în stare de libertate, singura restricţie fiind aceea de a nu părăsi, pe toată durata procesului, municipiul Craiova. Hotărârea l-a surprins pe procururul care cercetează cazul, el formulând recurs. În urma acestuia, Curtea de Apel Craiova a decis arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile. La rândul lui, învinuitul a formulat şi el un recurs, iar după câteva zile de la arestare, Curtea de Apel Craiova l-a pus în libertate. Bărbatul a plecat pentru un timp în străinătate, iar luni, când s-a întors, anchetatorii i-au prezentat probatoriul, trimiţându-l în judecată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII