18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSalarii de merit pentru profesorii-şpăgari

Salarii de merit pentru profesorii-şpăgari

Unul dintre cei doi profesori-şpăgari de la Grupul Şcolar Industrial Rovinari primeşte şi în prezent salariu de merit, după ce, anul trecut, ambii au beneficiat de acest spor salarial acordat pentru merite deosebite în activitatea desfăşurată.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Mircea Niţu, profesor de discipline tehnice, beneficiază în anul 2009 de salariu de merit. Ambele cadre didactice care au fost de curând trimise în judecată de Parchet pentru luare de mită au primit salarii de merit şi în anul 2008. Conducerea ISJ Gorj verifică modul în care cei doi profesori, care au primit de la elevi, în anii şcolari 2006-2007 şi 2007-2008, bani şi bunuri, au beneficiat de acest drept.

„Am cerut conducerii şcolii să verifice dacă s-au respectat toţi paşii în acordarea salariului de merit. Acest drept se acordă de către o comisie formată la nivelul unităţii şcolare“, a precizat Dorin Taşcu, inspectorul general al ISJ Gorj.

Elevii erau ameninţaţi pentru a da şpagă

 

Marius Niţu şi Alin Rovenţa, profesor de matematică, au fost trimişi în judecată săptămâna trecută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru luare de mită. 13 elevi au formulat denunţuri împotriva celor doi profesori pentru că le-au cerut bani şi bunuri pentru a-i ajuta la examenul de bacalaureat sau la cel de corigenţă. Procurorii au stabilit că numărul elevilor de la care au cerut şpagă era mult mai mare, printre aceştia aflându-se chiar şi elevii din clasele unde aceştia aveau cursuri. S-a mai descoperit că ambii profesori îi ameninţau pe elevi că nu vor mai trece clasa pentru a-i determina să le ofere bani şi bunuri. Potrivit rechizitoriului, aceştia au primit sticle de votcă, ţigări, cartele telefonice de cinci euro, sticle cu vin, motorină şi, bineînţeles, bani. Aceştia aveau taxe bine stabilite, în funcţie de dificultatea şi complexitatea examenului O corigenţă costa 30 de lei, iar promovarea bacalaureatului – 100 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU