16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la copii pentru copii

De la copii pentru copii

Zeci de copii din cartierul craiovean Valea Roşie au fost luni fericiţi: Moşul a venit la ei mai devreme, încărcat cu daruri. Ajutoarele sale au fost părintele Albu al parohiei „Sf. Calinic Cernicanul“ şi elevii de la Liceul „Henri Coandă“.

Nici nu a bătut bine de ora prânzului, şi agitaţia a cuprins zona căminelor de nefamilişti – blocurile 4B şi 304 – din Valea Roşie. Ca la un semnal, zeci de copii au năvălit în stradă şi au înconjurat „sania“ Moşului. Îmbrăcat nu în haine roşii, cum s-ar fi aşteptat prichindeii, ci în straie preoţeşti, Moş Crăciun Marin Albu i-a întâmpinat pe micuţi cu braţele pline de daruri. Ghicind din priviri ce i-ar trebui fiecăruia şi uitând să-i întrebe de notele de la şcolă sau de poeziile învăţate, părintele le-a dăruit tuturor cadourile atât de aşteptate: hăinuţe mai groase sau mai subţiri, jocuri colorate, maşinuţe sclipitoare ori păpuşi gingaşe, cu ochi albaştri.

„Cuvintele sunt sărace atunci când dăruieşti sau primeşti“, a declarat părintele Albu, de la parohia „Sf. Calinic Cernicanul“, privind cu îngăduinţă joaca zburdalnică a micuţilor printre pachete. „Întotdeauna copiii sunt cei care se bucură sincer de orice sărbătoare. Iar acum, în preajma Crăciunului, este firesc ca fiecare, bogat sau sărac, să primească un dar. Parohia noastră a reuşit şi anul acesta, cu ajutorul enoriaşilor, să le facă o bucurie copiilor săi. Pentru aceasta îi mulţumim lui Dumnezeu!“.

Acţiunea de ieri a fost iniţiată în parteneriat cu Liceul „Henri Coandă“ din Craiova. Două doamne de suflet, Claudia Ivaşcu şi Aurora Turcu, profesoare de religie, au organizat, împreună cu elevii, o campanie intitulată sugestiv „Fii Moş Crăciun pentru o zi!“. Animaţi de spiritul Crăciunului, copiii s-au implicat numaidecât în campanie, aducând de acasă nenumărate haine şi jucării, iar la sfârşitul săptămânii trecute, darurile au fost depozitate la Biserica „Sf. Calinic Cernicanul“ din Valea Roşie. Ieri, cele 80 de pachete au fost împărţite copiilor nevoiaşi din Valea Roşie, prin grija părintelui Marin Albu, a părintelui Cristian Grecu şi a celor două asistente sociale, Gabriela Crişu şi Denisa Gagiu.

„Zâmbetele copiilor sunt tot ce poate fi mai frumos de Sărbătoarea Crăciunului“, a spus părintele Albu, îmbrăţişând cu privirea bucuria sinceră a micuţilor. „Lor şi tuturor creştinilor le doresc din suflet un Crăciun fericit!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS