14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCăruţă ruptă în două

Căruţă ruptă în două

Un bărbat a ajuns la spital rănit, ieri- dimineaţă, după ce căruţa în care se afla a fost spulberată de un autoturism.

Accidentul rutier s-a produs la intrarea în Slatina. Poliţiştii spun că, din primele cercetări, vinovat este bărbatul accidentat pentru că nu s-a asigurat şi nu a acordat prioritate la intrarea pe un drum lateral.

Ştefan Velea, de 64 de ani, din Slatina, se deplasa cu căruţa pe podul Olt. Acesta a încercat să pătrundă pe un drum lateral, fără să se asigure, conform poliţiştilor. A intrat în coliziune cu un autoturism Dacia, condus de Marin Ciocârlan, de 20 de ani, din Găneasa, care se deplasa spre Slatina.

Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului din căruţă. El a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut minor şi traumatism toracic. Starea sa nu este gravă. Deocamdată nu se ştie dacă va rămâne internat, întrucât este în curs de investigare“, a declarat Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

La locul accidentului s-a deplasat un echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere (SPR) şi un criminalist, pentru cercetări. Circulaţia a fost oprită în zonă, pe ambele sensuri de mers formându-se coloane de maşini de câţiva kilometri.

Căruţaşul este cercetat de poliţie şi va trebui să răspundă în faţa legii pentru fapta sa. Potrivit poliţiştilor, el nu avea voie că circule cu căruţa pe DN 65. „Nu au voie cu căruţele pe DN 65 – E 574. Legea le interzice lucrul acesta, dar nu au alternativă, pentru că nu există un drum lăturalnic“, a declarat şeful SPR, comisarul Ilie Roşu.

 

Tamponare în lanţ pe Podul Olt

La câteva minute după accidentul de la intrarea în Slatina, patru autoturisme au fost implicate într-o tamponare în lanţ produsă tot pe Podul Olt.

Răzvan Nicola, din municipiul Slatina, se deplasa către Craiova la volanul unui autoturism Cielo. Pe pod, acesta nu a fost atent la maşina din faţa sa, care a oprit, şi a lovit-o cu putere, proiectând-o în alt autovehicul.

Din impact, aceasta din urmă a fost proiectată, la rândul, ei, în altă maşină ce aştepta în coloană. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu avarii. Nici unul dintre cei patru conducători auto implicaţi în incident nu a fost rănit. Au fost nevoiţi să aştepte până ce poliţia a încheiat cercetările la primul accident şi a dat drumul la circulaţie, pentru a putea pleca de pe pod cu maşinile.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că vinovat de tamponarea în laţ se face Răzvan Nicola, care nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de maşina din faţa sa. „Conducătorul autoturismului Cielo a fost amendat cu 200 de lei şi a primit trei puncte penalizare pentru nepăstrarea distanţei de siguranţă în mers“, a declarat poliţistul Alin Bărbuia, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

47 COMENTARII