25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectorul Lupescu, pe făraş

Directorul Lupescu, pe făraş

Dan Lupescu, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Cultural Dolj, ar putea fi dat afară din funcţie după ce, la evaluarea anuală făcută de ministerul de resort, a obţinut calificativul „nesatisfăcător“. Virgil Niţulescu, secretar general în cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor, a declarat că directorul Lupescu a obţinut note mici la toţi cei 37 de indicatori de evaluare a funcţionarilor publici, astfel încât a rezultat calificativul „nesatisfăcător“. „La toţi indicatorii, precum eficienţă în activitatea curentă, iniţiativă, manageriat sau alcătuirea bugetului, domnul Lupescu a obţinut note foarte mici. Noi nu am luat deocamdată în discuţie această situaţie“, a spus Niţulescu.

Potrivit legii, în cazul în care un funcţionar public obţine calificativul „nesatisfăcător“ pentru activitatea depusă în anul precedent, angajatorul poate propune destituirea sa. Contactat telefonic, directorul Dan Lupescu a declarat că va contesta mai întâi procedura de evaluare, după care va contesta şi calificativul obţinut.

„E o măgărie. Mi-au dat aceeaşi notă de la un cap la altul. M-au hărţuit în instanţă trei ani şi am câştigat procesele, iar acum primesc acest calificativ. O să contest procedura şi apoi voi contesta şi calificativul“, a spus Lupescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII