16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOfertantul Electroputere, supărat pe presă

Ofertantul Electroputere, supărat pe presă

Consultantul legal al firmei Al Arrab Contracting Company Limited, societate cu care statul român negociază preluarea pachetului majoritar de acţiuni al Electroputere, a reacţionat la materialul publicat de GdS, „Electroputere, în plasa al Qaida“.

Într-un drept la replică trimis pe adresa redacţiei, Societatea de Avocaţi „Boştină şi Asociaţii“, care reprezintă firma Al Arrab Contracting Company, dezminte legăturile clientului său cu acţiuni de finanţare a terorismului sau cu organizaţia teroristă al Qaida.
„Al Arrab Contracting Company Limited, acţionarul său majoritar, Mada Group for Industrial and Commercial Investment, Al Rajhi Investment Group, din care fac parte cele două companii, precum şi patronii acestui grup nu au nici un fel de legături cu grupările teroriste mondiale, al Qaida şi/sau Osama Bin Laden sau cu alte persoane sau grupări cunoscute pentru acţiuni teroriste sau pentru asociere la acţiuni teroriste. Orice asocieri ale Al Arrab şi ale altor membri ai Al Rajhi Investment Group cu terorismul internaţional reprezintă pure speculaţii, sunt neadevărate şi au caracter tendenţios. Informaţiile cu privire la astfel de asocieri, conţinute în articolul «Electroputere – în plasa al Qaida» nu au fost verificate înainte de publicare. Al Arrab Contracting Company neagă toate aceste afirmaţii şi consideră că publicarea articolului a prejudiciat în mod grav imaginea companiei şi a Al Rajhi Investment Group, având ca scop afectarea implicării sale în operaţiunea de preluare a SC Electroputere SA“, se arată în dreptul la replică trimis de „Boştină şi Asociaţii“.

Interesul public, mai presus de supărarea unora

Precizăm că articolul publicat de GdS nu este tendenţios şi nu a avut ca scop împiedicarea companiei saudite de a continua negocierile de preluare a Electroputere pe care le poartă cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. GdS a susţinut întotdeauna dezvoltarea economică a oraşului prin materiale care demonstrau potenţialul zonei, dar a şi scos la iveală neregulile la toate nivelurile care au avut loc de-a lungul timpului. Nu pentru a se răzbuna pe cineva, ci pentru că informaţiile din articole erau de interes public, aşa cum se întâmplă în cazul Electroputere. Despre societatea craioveană, GdS a publicat numeroase articole care au prezentat situaţia financiară dificilă, greutăţile pe care le întâmpină angajaţii, dar şi realizările, atunci când a fost cazul. GdS nu are nici un interes să înlăture vreun posibil investitor de la Electroputere, ci, din contră, doreşte ca fabrica să revină acolo unde îi este locul, în rândul companiilor de top din România. De aceea, reporterii GdS au prezentat detalii despre toţi ofertanţii care şi-au manifestat interesul, la un moment dat, pentru Electroputere, cine sunt şi ce afaceri fac. Informaţiile publicate în ziar despre patronii Al Arrab şi suspiciunile care planează asupra lor au fost culese de reporterii GdS de pe mai multe site-uri, accesibile oricărei persoane conectate la internet. Mai mult, două dintre sursele de informaţii, www.arrabiya.com şi www.militantislam.org, au fost publicate în ziar, pentru ca oricine doreşte să poată verifica personal acele informaţii. GdS nu a prezentat numai suspiciunile de finanţare a terorismului care planează asupra patronilor arabi, ci şi informaţii despre potenţa financiară a acestora şi rolul important pe care aceştia îl au în Arabia Saudită, informaţii care au fost preluate tot de pe site-uri de internet, unele chiar de pe site-urile companiilor care fac parte din grupul Al Rajhi. Cu alte cuvinte, afirmaţia avocaţilor saudiţilor că prin articolul publicat GdS a dorit să împiedice Al Arrab să preia Electroputere nu se susţine, ba chiar este tendenţioasă.
De asemenea, trebuie precizat faptul că GdS nu a acuzat grupul de companii Al Rajhi că a finanţat activităţi teroriste, ci doar a prezentat suspiciunile care planează asupra acestora. GdS consideră că a respectat deontologia profesională precizând sursa informaţiilor şi că interesul public a justificat publicarea acestor informaţii.

Al Arrab, câştigător sigur 

Ministrul pentru relaţia cu parlamentul, deputatul PNL de Dolj, Mihai Voicu, a dat ca sigură vânzarea pachetului majoritar de acţiuni al Electroputere către Al Arrab Contracting Company. Acesta a precizat pentru GdS că semnarea contractului de vânzare este doar o chestiune de formalitate. Voicu a adăugat că Al Arrab este una dintre cele mai puternice companii din Arabia Saudită şi că Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului s-a consultat cu serviciile de informaţii române în privinţa seriozităţii ofertantului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII