26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidente pe două roţi

Accidente pe două roţi

Sfârşitul săptămânii trecute a fost marcat de patru accidente, în care au fost implicaţi motociclişti, scuterişti şi biciclişti, fiind rănite şapte persoane, din care două grav.

Mai mulţi motociclişti şi scuterişti au căzut victime ale accidentelor de circulaţie la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de la Rutieră stabilind că în toate cele patru evenimente rutiere cauza a fost neacordarea de prioritate de către conducătorii auto. Printre victimele accidentelor se află şi fiul comandantului Detaşamentului de Pompieri Calafat, pasager pe o motocicletă implicată într-un accident.

Accident grav la Calafat

Un grav accident grav de circulaţie s-a produs vineri seară, în jurul orei 19.50, în municipiul Calafat, fiind rănit fiul comandantului Detaşamentului de Pompieri Calafat, lt. col. George Croitoru. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că Petre P., de 50 de ani, din localitatea Poiana Mare, în timp ce conducea o Dacia, nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete Honda, condusă de Mihai S., de 18 ani, din localitate, pe care a lovit-o în plin. În urma impactului puternic, conducătorul motocicletei a fost grav rănit, iar Alin Croitoru a suferit leziuni uşoare, fiind transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, două pasagere de pe locurile din spate ale Daciei au suferit leziuni uşoare.

Scuter aruncat sub camion

Tot vineri, în jurul orei 23.00, un tânăr din Craiova a fost rănit după ce scuterul pe care se deplasa a fost lovit de un Cielo. Adrian Ogarcă, de 24 de ani, din Craiova, conducea un Cielo pe strada Calea Bucureşti din localitate. Poliţiştii au constatat după primele cercetări că la efectuarea virajului la stânga pe centura de nord, către Aeroport, şoferul automobilului Cielo nu a acordat prioritate de trecere motoscuterului condus din sens opus de Claudiu I., de 16 ani, din Craiova, şi l-a lovit. În urma impactului, cei doi tineri de pe motoscuter au fost proiectaţi pe carosabil, iar motoscuterul a ajuns sub roţile unui autocamion oprit înainte de intersecţie pentru a acorda prioritate. A fost rănit uşor conducătorul motoscuterului, pasagerul de pe locul din spate scăpând doar cu o sperietură. Tânărul a fost transportat la spital, unde a rămas internat.

Două accidente, două victime

Vineri, în jurul orei 17.30, în Craiova, Alin Bondoc, de 28 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un Fiat pe strada Câmpia Islaz, la intersecţia cu strada Bibescu, a lovit un ciclomotor pe care se deplasa Valentin Barbu, de 43 de ani, din aceeaşi localitate. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că Bondoc nu a respectat semnificaţia indicatorului „Stop“ şi nu a acordat prioritate de trecere ciclomotorului. În urma accidentului, Valentin Barbu a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Aceeaşi cauză, neacordarea de prioritate, a dus la rănirea unui copil de nouă ani, care se deplasa pe o bicicletă. Sâmbătă, în jurul orei 16.00, în oraşul Filiaşi, la intersecţia străzii Dumitru Voicilă cu drumul către Branişte, Nicolae S., de 49 de ani, din satul Fratoştiţa, în timp ce conducea o Dacia, nu a acordat prioritate minorului I.B., de nouă ani, din aceeaşi localitate, care se deplasa pe o bicicletă. În urma impactului, copilul a suferit leziuni uşoare şi a fost transportat la spital. Poliţiştii de la Rutieră au întocmit pe numele celor patru şoferi implicaţi în accidente dosare penale pentru vătămare din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII