16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElectrica dă atacul la carnea din frigidere

Electrica dă atacul la carnea din frigidere

Locuitorii din cartierul craiovean 1 Mai au intrat în război cu Cez Distribuţie, fosta Electrica Oltenia. Aproximativ jumătate din blocurile din zonă au rămas fără curent electric mai bine de 15 ore, iar oamenii se plâng că li s-a stricat mâncarea în frigidere.

Cez Distribuţie a dat stingerea în 1 Mai luni seară, în jurul orei 21.00, când mii de oameni din blocurile C, E, G, J şi S au rămas în beznă. „Este strigător la cer cum ne batjocoresc cei de la Electrica. Am sunat la dispecerat începând cu ora 2.00 noaptea ca să văd când ne dau lumină şi cei de acolo mă duceau cu vorba spunându-mi că vine în 45 de minute. Au trecut de atunci câteva ore şi tot nu avem curent. Nu am văzut nici o echipă prin zonă care să remedieze defecţiunea. Nu le pasă de noi. Din cauza lor mi se strică şi carnea în congelator. O să-i dau în judecată să-mi plătească despăgubiri“, a declarat Emil Enculescu, un locatar din blocul E4. Pana de curent prelungită a obligat mai multe gospodine să arunce mâncarea din frigidere. „Pe căldura asta ni s-a stricat ciorba şi a trebuit să o arunc. Nu pot să o mănânc aşa pentru că ne îmbolnăvim. Nu se poate să fim trataţi în acest hal de angajaţii Electrica“, s-a plâns Elena, o locatară care ştergea apa ce se scurgea din frigiderul dezgheţat. Pentru Elena Rocşoreanu lipsa energiei electrice a reprezentat o problemă de viaţă şi de moarte. „Trebuie să am grijă de două persoane bolnave, dintre care una de cancer, şi nu am ce să le dau să mănânce. Am aruncat şi mâncarea, şi brânza pentru că se stricaseră în frigider după atâtea ore fără curent“.

Electrica: Natura e vinovată

Responsabilii Electrica spun că vinovate de problemele create sunt intemperiile. Într-un comunicat de presă, Cez Distribuţie precizează că şase posturi de trasnformare din zona 1 Mai sunt nealimentate din cauza furtunii din noaptea trecută (luni noapte – n.r.), care a rupt un cablu de medie tensiune şi a deteriorat un întrerupător din Staţia Craiova Sud care alimentează posturile din zonă. Locuitorii din cartier spun însă că luni seară nu a fost nici o furtună. „A plouat şi a bătut puţin vântul, dar nu a fost furtună. Şi chiar dacă bătea mai tare, nu e normal să nu poată repara defecţiunea în 15 ore“, a declarat Emil Enculescu. Nicolae Plosceanu, director în cadrul Cez Distribuţie, a spus ieri, în jurul orei 16.00, că problemele nu au apărut din cauza vântului, ci a ploii, precizând că angajaţii Electrica încearcă să repună în funcţiune transformatoarele. „Pe la 15.20 au pus bucla sub tensiune, dar a apărut o problemă şi a căzut din nou. Instalaţiile sunt vechi. Din câte am înţeles, ploaia a pătruns în posturile de transformare. Nu cred că nu va veni curentul până diseară“, a declarat Plosceanu.
Electrica a remediat defecţiunea ieri după-amiază în jurul orei 17.00.

Comune fără curent

În judeţul Dolj, furtunile au mai avariat patru posturi de transformare din zona Breasta. De asemenea, comunele Seaca de Pădure, Gruia şi Giurgiţa au rămas fără curent electric. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII