15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn gorjean i-a taiat gâtul sotiei

Un gorjean i-a taiat gâtul sotiei

Un barbat din comuna gorjeana Saulesti si-a ucis cu bestialitate sotia, singurul martor al tragediei fiind fiica de cinci ani a celor doi.


Familia lui Irinel Sanda locuia in comuna gorjeana Saulesti. Saraci fiind, cei doi soti se chinuiau sa mai faca rost de bani, pentru ca singura sursa de venit era un ajutor social de la primarie. Familia avea in curte si o vaca, pe care cu ceva timp in urma barbatul a vândut-o fara stirea sotiei. De atunci, intre cei doi certurile s-au intetit, iar femeia a ales sa-si paraseasca sotul si sa se mute, impreuna cu fetita lor, la parintii ei, in satul Sterpoaia. Marti seara, Irinel Sanda a mers la socrii sai si a reusit sa-si convinga sotia sa se intoarca acasa, impreuna cu el.


Mama a fost omorâta in fata micutei de cinci ani


Crima a avut loc dupa ce intre cei doi soti, potrivit datelor obtinute de la procurorul care ancheteaza cazul, a izbucnit o noua cearta. Ioana Sanda, de 31 de ani, era nemultumita ca sotul sau vânduse vaca si pusese banii intr-un cont bancar. Satul de cicaleala nevestei, Irinel Sanda a luat un cutit de bucatarie, care era pe masa, si i-a taiat gâtul sotiei. Sângele femeii s-a imprastiat prin casa si pe hainele barbatului, iar aceasta s-a prabusit, dându-si ultima suflare in fata fiicei sale. Singurul martor al crimei a fost fetita celor doi, de numai cinci ani. Micuta s-a speriat si, neintelegând ce s-a intâmplat cu mama sa care cazuse, a inceput sa plânga. Orbit de furie, barbatul nu a realizat ca in camera era si fetita, dar, fara sa-i spuna nimic, a luat-o si a dus-o in alta camera. Intre timp s-a razgândit si si-a dus fiica la fratele sau, care locuia in apropiere.


Criminalul a revenit in casa unde pusese capat zilelor sotiei sale si s-a automutilat. Potrivit procurorilor, Irinel Sanda s-a taiat cu acelasi cutit cu care ii taiase gâtul sotiei sale. Dupa ce s-a automutilat lânga cadavrul sotiei, barbatul a mers la dispensarul din localitate si le-a spus asistentelor ca si-a ucis sotia in urma unei neintelegeri. Acestea au anuntat politia.


Pâna la 25 de ani de inchisoare pentru omor calificat


Irinel Sanda a fost prezentat ieri Parchetului de pe lânga Judecatoria Gorj si apoi instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Procurorii au declarat ca barbatul, de 28 de ani, risca o pedeapsa de pâna la 25 de ani de inchisoare pentru omor calificat. Medicii din cadrul Serviciului de Medicina Legala au spus ca taieturile de pe fata si mâinile lui Sanda au fost facute de acesta.


Constantin Preoteasa, directorul Directiei Judetene de Protectia Copilului Gorj, a spus ca micuta va fi consiliata. „A trecut printr-o adevarata tragedie, a vazut cum mama sa a fost ucisa cu sânge rece, asemenea imagini nu se uita toata viata. Groaza din ochii ei va disparea, poate, dar in adâncul ei fetita nu va uita niciodata. Daca nu va fi infiata de bunicii sai materni, micuta va fi internata intr-unul dintre centrele de minori din judet“, a mentionat Preoteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS