20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStrivita in casa de o masina

Strivita in casa de o masina

O tânara de 30 de ani din localitatea gorjeana Bârsesti a fost strivita de o masina, in propria casa, in timp ce se afla la masa.


In urma impactului dintre o autoutilitara Dacia si o masina straina care a intrat pe contrasens, o casa a fost distrusa si o femeie a fost ranita. Alina Mornea, de 30 de ani, se afla la masa, pregatindu-se sa plece la serviciu, iar autoutilitara care a distrus casa a prins-o sub darâmaturi. Martorii au declarat ca femeia a fost gasita sub o gramada de caramizi si mobila, dar, din fericire, a scapat doar cu mai multe rani in zona capului. „Tot peretele de la strada a fost darâmat, pe femeie am scos-o de sub caramizi, avea capul spart, plin de sânge. A trebuit sa spargem geamul si am dus-o la salvare, era ametita, nu se putea tine pe picioare“, a declarat Marcel Lungu, cel care a scos-o pe femeie de sub darâmaturi. Este a treia oara când casa familiei Mornea din Bârsesti este distrusa in urma unor accidente de masina petrecute in intersectia nesemaforizata.


Sofer cu dubla cetatenie, baut si neatent


Cornel Corcodel, de 56 de ani, cu dubla cetatenie, olandezo-româna, nu a acordat prioritate autoutilitarei conduse de Marian Dondoe. Cei prezenti la fata locului au spus ca masina straina a intrat cu viteza foarte mare in Dacia care apartine Serviciului de Gospodarie a Apelor Gorj si a aruncat automobilul in casa familiei Mornea. „Veni cu viteza si intra in noi, nici nu mi-am dat seama ce am patit. Ne-a aruncat in casa, de era sa murim si sa omorâm si o femeie nevinovata. Bine ca ne propti in stâlpul de curent, ca am fi fost morti“, a afirmat inginerul Mihai Popescu, pasagerul de pe scaunul din dreapta al autoutilitarei. Potrivit inspectorului Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cornel Corcodel a recunoscut in fata politistilor ca a consumat bauturi alcoolice. „Soferul a refuzat sa fie testat cu etilotestul, dar a acceptat sa i se ia sânge pentru analize. Accidentul a avut loc pentru ca soferul Corcodel nu a acordat prioritate. In functie de alcoolemia din sânge, se va stabili pedeapsa pentru soferul neatent“, a declarat Tica.


Era la masa si s-a pomenit cu casa peste ea


Viorica Mornea, bunica femeii accidentate, a povestit ca a lasat-o pe femeie la masa si a plecat in curte. Dintr-o data a auzit un huruit puternic si a vazut casa zgâltâindu-se. „Mi-am vazut nepoata sub darâmaturi, biata de ea, era la masa si s-a pomenit cu casa peste ea. I-au cazut caramizile in cap, cum se poate, mama, sa mori lovit de masina in casa? E a treia oara când imi darâma casa soferii, ca le-as taia capul, ca nu-s atenti. Daca murea fata mea?“, a povestit cu ochii plini de lacrimi batrâna de 78 de ani.


La fata locului au sosit doua ambulante care i-au transportat la spital pe Alina Mornea, Marian Dondoe, dar si pe Cornel Corcodel. Toti trei au suferit rani usoare in zona capului. Oamenii care locuiesc in apropierea intersectiei din Bârsesti au spus ca in zona s-au intâmplat de-a lungul anilor foarte multe accidente, in care mai multe persoane si-au pierdut viata. In intersectie nu exista un semafor, ci doar semne de circulatie pe care le respecta prea putini soferi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS