15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAglomeratie la CEC Craiova

Aglomeratie la CEC Craiova

De la primele ore ale diminetii, sute de oameni formeaza cozi interminabile la filiala centrala a CEC Craiova. Cei mai multi dintre ei sunt vârstnici, care asteapta ore in sir pentru a-si ridica pensiile, ajutorul de 500.000 pentru Paste sau micile economii facute cu mari sacrificii.


Batrâni veniti din toate colturile judetului Dolj, care au cont deschis pentru a li se vira pensiile la CEC Craiova, formau ieri rânduri interminabile. Aglomeratia era atât de mare incât cu greu se putea respira, iar functionarele de abia mai puteau face fata. Vestea ca pensionarii cu venituri mici vor primi ajutoare de Paste i-a determinat pe multi vârstnici sa se ingramadeasca la CEC, cu speranta ca poate vor primi si ei cele câteva sute de mii de lei acordate, ca ajutor, de Paste.


„Am venit de azi-dimineata de la ora 5.00, din comuna Breasta, si la sapte eram la rând. Nu ma asteptam sa fie atâta puhoi de lume. Eu am venit sa-mi ridic ajutorul ala, pe care ni-l da statul, pentru ca avem pensii mici. Am doar 2.400.000 de lei si primesc 400.000 ajutor. Am venit sa mi-i ridic de la CEC, pentru ca mi-am deschis cont, sa imi vireze pensia aici. Asa mai reusesc si eu sa las o suta-doua de mii deoparte, pentru când n-oi mai putea sa ma misc; copiii, saracii, trebuie sa ma ingrijeasca si sa-mi cumpere haine si prosoape pentru inmormântare. A stat lânga mine o femeie, cam de aceeasi vârsta cu mine, iar, ajungând in fata, functionara i-a spus ca nu are dreptul sa primeasca ajutorul anuntat. Avea pensie 3.100.000“, a spus Tantica Florea, pensionara.


In sediul CEC, ieri, nu puteai inainta de aglomeratia existenta, iar oamenii devenisera nervosi. „Stau de doua ore la rând. Functionara mi-a intocmit o foaie de varsamânt prin care pot ridica banii; apoi, iau rândul de la capat la alta casa, unde iar dureaza câteva ore. La aceste cozi stau si oamenii care vor sa plateasca diverse taxe pentru buletin, pasaport sau amenzi de taximetrie“, a spus nemultumit Ioan Mihai, pensionar din Craiova.


1,8 miliarde de lei vor fi impartiti la 2.629 de pensionari


Reprezentantii CEC Craiova au declarat ca aglomeratia se inregistreaza de când s-a hotarât ca toate pensiile care sunt distribuite prin intermediul acestei unitati sa fie acordate inainte de Sarbatorile Pascale. „Prima zi in care acordam pensii, in mod normal, era data de 14, insa acum am inceput cu doua zile mai devreme… Cu toate astea, de câteva zile este aglomeratie, toti pensionarii inghesuindu-se sa-si ridice cât mai repede indemnizatiile. La acest lucru s-au mai adaugat si acele ajutoare date de stat de 500.000, respectiv 400.000 de lei. Din pacate, multi dintre vârstnici nu au inteles ca de acest ajutor pot beneficia doar pensionarii de stat sau urmasii acestora care au venituri lunare mai mici de 3.050.000 de lei si au venit saracii si au stat la rând degeaba, ore in sir… Prin intermediul CEC Craiova platim 2.629 de ajutoare pentru pensionari cu pensii mici, in valoare de peste 1,8 miliarde de lei“, a mentionat Cristina Neamtu, purtator de cuvânt al CEC Craiova.


Potrivit reprezentantilor CEC, pâna in prezent s-au achitat aproximativ 70% din ajutoarele acordate pentru Paste de catre stat. Ca sa aiba ce pune pe masa de Paste, batrânii vin sa ridice de la CEC si banii depusi pentru zile negre…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU