15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCatolicii au sarbatorit Invierea Domnului

Catolicii au sarbatorit Invierea Domnului

Sute de catolici s-au adunat sâmbata seara in Biserica Catolica „Sfântul Anton“, din Craiova, la Sfânta Slujba de Inviere a Domnului Iisus Hristos. Rugaciunile, corul si orchestra Filarmonicii din Craiova si Teatrului Liric „Elena Teodorini“, predicile, cântecele rostite cu mare simtamânt de preotii bisericii au facut din Sfânta Slujba un moment de emotie si bucurie. Printre elementele religioase specifice acestei sarbatori la crestinii catolici este „ritualul Luminii“ din Noaptea de Inviere, care include binecuvântarea unui „foc nou“, prin care lumânarea pascala este aprinsa de la acest foc nou treptat. „Lumânarea“ il reprezinta pe insusi Hristos inviat. Preotii au tinut o predica prin care i-au indemnat pe credinciosii prezenti sa se lepede de pacat si sa-l primeasca pe Hristos in inima lor. Copiii, vârstnicii si tinerii, cu candele sau lumânari aprinse in mâini, au cântat impreuna cu corul si au rostit intr-un glas „Hristos a Inviat!“.


Traditiile credinciosilor catolici nu sunt diferite de cele ale ortodocsilor, Pastele fiind serbat tot cu oua rosii, miel, pasca si cozonac.


Pastele catolic s-a celebrat anul acesta cu o saptamâna mai devreme decât cel ortodox, care se va sarbatori pe 23 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS