16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Prapad in Gorj

Ploile abundente inregistrate in ultimele zile au afectat zeci de gospodarii si peste o suta de hectare de teren din tot judetul, ingreunând totodata circulatia pe mai multe drumuri judetene, comunale si satesti. 120 ha de teren agricol se afla sub ape. De asemenea, doua drumuri nationale erau blocate, unul din cauza viscolului, iar celalalt din cauza alunecarilor de teren. Ploile au dus la aparitia unor noi cazuri de alunecari de teren care au afectat cinci case, patru drumuri judetene, doua comunale si doua satesti. Aceasta era situatia de luni, dar este posibil ca dezastrul sa capete proportii, pentru ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Gorj a anuntat ca ploile nu vor conteni pâna miercuri, existând pericolul depasirii cotelor de inundatii pe râurile Jiu, Motru, Gilort si Amaradia.


Pe drumul national dintre Novaci si Rânca nu se putea circula ieri intre kilometrul 24 si 34, din cauza viscolului puternic, in timp ce pe DN 67, in zona satului Rosiuta, circulatia era ingreunata de alunecarile de teren.


Comuna Telesti, cea mai afectata de inundatii


In comuna Bolbosi au fost inundate trei gospodarii, case si anexe si 50 ha de teren agricol. Apele s-au revarsat si in 19 gospodarii din comuna Borascu, locuitorii din satul Miluta fiind afectati din nou de inundatii, dupa ce au avut de suferit si anul trecut din cauza acestora. In comuna Câlnic, sase gospodarii si 50 ha de teren au fost inundate, iar in comuna Slivilesti, 20 ha de teren agricol se afla sub ape.


Cea mai afectata localitate din Gorj este Buduhala, unde 47 de gospodarii, 17 din satul Buduhala si 30 din Somanesti, au fost cuprinse de ape.


Ploaia a reactivat sau a determinat aparitia alunecarilor de teren. Sapte case din orasul Turceni sunt in pericol de a fi inghitite de pamânt, dupa ce dealul din spatele gospodariilor a inceput sa o ia la vale. Mai mult decât atât, cinci locuinte din comuna Alimpesti au fost afectate de alunecarile de teren, iar circulatia pe drumul din satul Corsor este oprita, in timp ce pe drumul judetean din satul Nistoresti se circula foarte greu din cauza deplasarii pamântului. Circulatia pe Drumul judetean 664 din comuna Schela risca sa fie oprita, dupa ce pamântul a inceput sa se deplaseze din nou, iar drumul judetean ce trece prin comuna Branesti este afectat pe o portiune de 25 de metri. De asemenea, mai multe drumuri comunale din comuna Bumbesti Pitic sunt in pericol de a se surpa. Locuinta unei familii din comuna Prigoria risca sa se prabuseasca, iar autoritatile au luat masuri de evacuare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII