15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSeful mascatilor, primul vânator al Gorjului

Seful mascatilor, primul vânator al Gorjului

Noul presedinte al Asociatiei Judetene a Vânatorilor si Pescarilor Sportivi Gorj a fost ales, dupa o sedinta cu scandal, Octavian Lupulescu, seful Detasamentului pentru Interventie Rapida.


Octavian Lupulescu, seful Detasamentului pentru Interventie Rapida Gorj, a fost ales la sfârsitul saptamânii trecute presedinte al Asociatiei Judetene a Vânatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS). Dupa o sedinta plina de certuri si discutii contradictorii iscate intre Niculae Tonca, directorul AJVPS Gorj, si presedintele AJVPS, filiala Târgu Carbunesti, Aristica Morosanu, spiritele s-au potolit si s-a trecut la derularea actiunii de alegere a presedintelui. Octavian Lupulescu a devenit, pe lânga sef al mascatilor, si primul vânator si pescar al judetului. Alegerile din sânul AJVPS Gorj au fost prefatate la inceputul saptamânii trecute de un imens scandal, Niculae Tonca acuzându-l de braconaj pe Morosanu, care este si seful Directiei de Sanatate Publica.


Un milion de euro despagubiri


Aristica Morosanu a negat acuzatiile pe care i le-a adus Tonca si a spus ca la actiunea de vânatoare la care a participat nu a fost impuscat nici un animal. Mai mult decât atât, Aristica Morosanu a afirmat ca a avut autorizatie de a participa la vânatoare, in zona Pesteana. In urma sesizarilor facute de Niculae Tonca, Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj a deschis un dosar de braconaj pe numele lui Aristica Morosanu si al altor doua persoane. Seful Directiei de Sanatate Publica Gorj a declarat ca, in cazul in care va fi gasit nevinovat, ii va solicita in instanta lui Tonca despagubiri de un milion de euro. De precizat ca Niculae Tonca este numit pe post, are atributii administrative si este retribuit, spre deosebire de Aristica Morosanu si Octavian Lupulescu, ale caror mandate sunt mai mult onorifice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS