15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVoda Scuipici, asasinat la taierea mielului

Voda Scuipici, asasinat la taierea mielului

Satul plinge dupa oi

L-a omorit in ziua de Florii pentru o vorba urita aruncata concubinei. Nelu Radu l-a lovit pe Voda in moalele capului, doborindu-l, dupa care l-a „tabacit“ cu ciomagul sub privirile ingrozite ale martorilor. Nelu l-a tirit apoi pe barbatul la care se angajase in urma cu doua saptamini in spatele baracii, intentionind sa il ingroape. Asa l-au gasit politistii. Sapind linga tarcul de oi. Cind i-a vazut, Nelu s-a oprit si s-a asezat la masa. Si-a recunoscut imediat vina.

Nelu Radu, de 27 de ani, s-a angajat la stina lui Stefan Scuipici, zis Voda, in urma cu doua saptamini. Nu era de prin partile locului. Venise la Lipov de la Giurgita, sat Portaresti.

Duminica, in zi de sarbatoare, s-au gindit sa puna de petrecere si au taiat un miel. „In asteptare“, pina sa fie friptura gata, au dat amindoi peste cap sase litri de vin. Chemasera la ospat si pe concubina lui Nelu si, cum s-au nimerit prin zona si alti sateni, veniti cu treburi, oribila scena a omorului a avut mai multi spectatori.

„A venit la mine Aneta Raicu, nevasta unui cioban vecin de tirla cu Voda, si mi-a zis sa mergem sa luam brinza. Intre timp, cind eram pe tirla, a venit Voda sa ii ceara lu’ Neta un tuci, sa friga carnea. Ea i-a spalat tuciul si s-a dus cu Voda la tirla lui. Voda asta avea el o vorba a lui, da’ n-o zicea cu rautate. Mi-a zis-o si mie de atitea ori! Si ii zice lu’ unu’ micu’ de era pe acolo: «Mai du-te, ma, in p.. ma-tii! Ce cati in tirla mea?!». Ala micu’ era fratele vitreg a lu’ Dana, concubina lu’ Nelu Radu. Adica asta, cremenalu’! Si femeia s-a luat de Voda, ca ce-l injura pe frate-sau si nu-l lasa sa intre in tirla?! Nelu, care era mai incolo, a auzit si a venit repede cu ciomagul. L-a lovit pe Voda din spate, drept in cap. Dupa ce l-a pus jos, l-a pitrocit cu capul bitei, asa, ca si cind ai bate un tarus sa faci gard. A dat si in Neta, de i-a umflat mina“, povesteste Haralambie Dumitrascu, zis Bebe Potcovarul.

Dupa omor, pauza de masa

Aneta Raicu a fost la doi pasi de cei doi ciobani cind s-a intimplat grozavia: „Dadea in el parca era animal. A dat si in mine, da’ a sarit Dana si i-a zis: «Ce dai in tanti, ca ea n-a zis nimic?». Da’ nici Voda nu-i zisese mare lucru. Eu am fugit si am chemat politia. Nu-l cunosteam pe Nelu asta, da’, daca a luat el pe nevasta lu’ frate-su, va dati seama ce fiinta putea fi! Ca Dana asta, inainte de a fi cu el, a fost a lu’ frate-su“.

Anuntati de Bebe Potcovaru’ si de Neta Raicu, politistii din comuna s-au deplasat imediat la locul faptei. Prea tirziu, insa. Voda zacea fara suflare linga stina, iar Nelu sapa de zor o groapa, sa scape de cadavru. „Cind ne-a vazut, s-a oprit si a inceput sa manince. A recunoscut imediat ca l-a omorit, i-am pus catusele si l-am ridicat. Acum este in arest la Craiova. Voda este la morga din Segarcea. Am anuntat rudele si pe concubina lui, care era plecata in Italia. Urma sa plece si el in Italia. In martie isi facuse pasaportul. Avea 40 de ani“, spune agent-sef Alexandru Radu.

Moartea lui Voda i-a pus pe jar pe consateni. Mai ales pe cei care aveau oile date la stina lui. Imediat cum s-a auzit de crima, oamenii s-au dus sa isi ia animalele. Numai ca unii dintre cei ajunsi primii le-au „uitat“ numarul si au luat mai multe. Asa ca pe la ora prinzului, la stina unde avusese loc crima, era mare sfada, pagubitii cerindu-si animalele inapoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS