15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriGorj: Întâlnire între sindicate şi parlamentari

Gorj: Întâlnire între sindicate şi parlamentari

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) organizează mâine, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Rovinari, o întâlnire cu parlamentarii de Gorj. „Vom discuta despre probleme din Complexul Energetic Oltenia. Am invitat parlamentarii din zonele miniere”, a spus Marin Condescu, preşedintele FNME. Au confirmat participarea la întâlnirea cu sindicatele conduse de Marin Condescu deputaţii Niculina Mocioi şi Vasile Popeangă de pe Colegiul 5 Rovinari, Ion Cupă din Colegiul 1 şi senatorul Dian Popescu. De asemenea, Federaţia Naţională Mine Energie a anunţat că va organiza în data de 5 aprilie un mitig la Târgu Jiu. Liderii Federaţiei sunt nemulţumiţi de actualii manageri şi de faptul că nu sunt chemaţi la negocieri pentru discuţii pe marginea contractului colectiv de muncă. Federaţia Naţională Mine Energie a solicitat chiar demisia directorului Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

Se întâlneşte doar cu Ruşeţ

În ceea ce priveşte negocierile cu sindicatele, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a precizat că s-a întâlnit ultima dată cu 13 lideri ai unor organizaţii sindicale care înglobează peste 10.000 de membri. Ciurel a lăsat să se înţeleagă faptul că sindicatele afiliate la Federaţia Naţională Mine Energie nu ar mai fi reprezentative. După o rundă de discuţii pe marginea programului de lucru şi a reorganizării TESA, grupul de sindicate conduse de Ion Ruşeţ, plecat din FNME, se vor întâlni din nou cu administraţia în data de 24 martie. Atunci se va discuta din nou despre posibilitatea introducerii unui alt program de lucru, pentru a se reduce cheltuielile cu transportul. La rândul lor, deşi nu sunt chemaţi la negocieri, liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie au declarat că nu ar fi de acord cu modificarea programului de lucru propusă de conducerea Complexului Energetic Oltenia.

SMER are deja 1.300 de membri

În acelaşi timp, Sindicatul Mine Energie Rovinari(SMER) a strâns deja peste 1.300 de adeziuni. Sindicatul a fost înfiinţat luni, după ce Judecătoria Târgu Jiu a acceptat dosarul cu actele depuse de liderii de sindicat conduşi de Gabriel Căldăruşe, fost preşedinte al Sindicatului din Cariera Tismana II. Căldăruşe şi-a propus să obţină aproape 4.000 de adeziuni, acest lucru însemnând ca SMER va deveni sindicatul cu cel mai mare număr de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia. „Până la ora aceasta avem cel puţin 1.300 de membri cu adeziuni. Urmează ca în perioada următoare să facem aceeaşi treabă şi urmează să ajungem la 70% pe parcursul a 30 de zile. E o situaţie de provizorat. În luna mai vor fi alegeri pentru toate funcţiile, inclusiv funcţia de preşedinte. Membrii vor alege toate funcţiile”, a precizat Gabriel Căldăruşe. Pe 2 aprilie se va judeca la Tribunalul Gorj şi apelul depus de Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Ion Ruşeţ.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS