18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDacia, pe podiumul fiabilităţii în Franţa

Dacia, pe podiumul fiabilităţii în Franţa

Automobilele Dacia, marca low-cost a grupului Renault, au urcat pentru prima dată pe locul al treilea în clasamentul celor mai fiabile maşini în rândul automobiliştilor francezi, potrivit anchetei anuale a UFC-Que Choisir, publicată în ediţia de ianuarie.
Pe primele două locuri se plasează două mărci japoneze din cadrul grupului Toyota: Daihatsu, cu un indice de fiabilitate de 96,02%, şi Lexus, cu 94,13%.
Dacia ocupă poziţia următoare, obţinând un scor de 92,61%.
Modelul break Dacia Logan MCV, cu cinci sau şapte locuri, este cel mai popular al constructorului auto român în Franţa şi se situează pe locul al doilea în clasamentul automobilelor familiale, după Honda Accord.
În plus, Dacia se plasează pe locul întâi în clasamentul maşinilor ce necesită cele mai mici costuri de întreţinere. Astfel, cheltuielile anuale pentru întreţinere şi reparaţii sunt estimate la 130 de euro în cazul automobilelor Dacia, comparativ cu 229 de euro în cazul Mazda şi 230 de euro pentru Ford, potrivit anchetei UFC-Que Choisir.
Conform ultimelor statistici, înmatriculările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare noi Dacia în Franţa au crescut în primele 11 luni din 2009 cu 44,5% faţă de acelaşi interval din 2008, până la 56.620 de unităţi, în condiţiile unui avans de peste 100% în noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU