15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFiscul extinde depunerea declaraţiilor fiscale

Fiscul extinde depunerea declaraţiilor fiscale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) intenţionează să extindă metoda de depunere on line a declaraţiilor fiscale la noi categorii de contribuabili, precum şi să crească la 22 numărul de judeţe în care se va aplica prevederea.

ANAF a elaborat un proiect de act normativ, prin care propune extinderea metodei de depunere a declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă la toate categoriile de contribuabili care au obligaţia să depună declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat, declaraţia privind impozitul pe profit, decontul şi decontul special de TVA, declaraţia rectificativă şi decontul privind accizele. Proiectul se referă la contribuabilii aflaţi în administrarea unităţilor fiscale din raza teritorială a municipiului Bucureşti şi a judeţelor Alba, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea, se arată într-un comunicat al ANAF.

 

O nouă etapă de extindere

 

Metoda a fost aplicată gradual, astfel că într-o prima etapă ea a fost deja introdusă pentru contribuabilii persoane juridice cu domiciliul fiscal în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. În etapa următoare, aplicarea ei a fost extinsă la nivelul a încă zece judeţe, respectiv Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Cluj, Iaşi, Olt, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

„Având în vedere avantajele metodei de depunere a declaraţiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, creşterea constantă a interesului contribuabililor pentru utilizarea acestei metode, precum şi dezvoltarea capacităţii de servire on line a contribuabililor, prin prezentul proiect de ordin se propune extinderea aplicării acesteia în următoarele judeţe – Alba, Botoşani, Buzău, Covasna, Giurgiu, Maramureş, Satu Mare, Salaj, Suceava, Tulcea“, se spune în comunicat.

În iulie 2007, ANAF informa că toate firmele din România vor putea depune on line declaraţiile fiscale, începând cu a doua parte a anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS